Přebíjecí automat:

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
elbarto

14. 11. 2024, 1:15

Tohle je nekonečné téma a možná srovnatelné s naivními stavbami mini frézek. 2x měsíčně jsem osloven se žádostí o zmotorizování Leečka nebo jiného klikového mechanizmu. Snad ještě častěji mě snílci strhávají do snahy podílet se na nějakém plném automatiku. Dopadá to zásadně stejně. Naprosto naivní představy a naprosto nulové výsledky. Ruční přebíjení Lugerů je pouze pro potřeby závodníků, komerční potenciál to nemá. Ovšem větší ráže mi už dávají i ekonomický smysl. Když se podívám na nejmenší amícké automaty tak začínáme na 185tis USD. Lepší stroje dost přes 200tis. A i zde je vidět maximální snaha o tištěné díly. Přebíjení není nic složitého, nazval bych to řadnou primitivních operací, které je třeba provést, spolehlivě, kontinuálně a relativně přesně. Profi stroje mají zbytečně mnoho pozic a obrovkou hodinnovou kapacitu. Ruční lisy jsou opačným protipolem něco mezi nějak prostě není na trhu. Cílem je vlastní výroba i komerční produkt zařízení.
Na 3D printerech projektech si člověk snadno uvědomí obrovský progress teamu. Pro jednoho člověka je tohle myslím dost velké sousto. Moc nepředpokládám, že by se zvedla vlna zájmu, přesto pls nápady ideálně do SZ. Matrice není třeba vymýšlet, použil bych kvalitní vyráběné.
Už nás je několik nadšenců proto obrábět, tisknout díly či nakrmit PLC není zase takový problém, potřebovali bychom hlavního kresliče, idaálně v invertoru.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“