3D tlačiareň k Vianociam

http://www.reprap.org/wiki/Main_Page" onclick="window.open(this.href);return false;
atlan

19. 12. 2024, 7:56

Kupil som artillery sw 4 pro, za 165E si myslim ze dobra kupa. Na BG. Este sa zbavit geetech i3 :D
NeeoLeo

20. 12. 2024, 2:52

Modros píše: 17. 12. 2024, 4:38
NeeoLeo píše: 17. 12. 2024, 4:15 Dovolím si vojsť do vzdialených vôd. Rozmýšlal niekto nad tým, aké následky budú mať obchodné vojny pre firmu BambuLab? Každý tu ospevuje Bambu, farmy frčia na tejto tlačiarni, ale nový rok nikto nerieši. Myslím, že je na čase zobrať do úvahy aj tento problémik pri kúpe, lebo ak tlačiareň fachčí je dobre, ale ak bude treba pokazenú súčiastku kúpiť drahšie už to bude na zváženie. Na začiatku diskusie sa vylúčila Prusa lebo ich Core One príde neskorej, Qidi ani nepadla a Voron je iná kategória. Aby bolo jasné prečo to sem dávam, mal som hodenú P1S do košíka a k Vianociam, že si doprajem. Som odchovaný na Prusi, ale nedávno som zachytil článok v časopise o obchodných postupoch číny vs usa, cn vs eu, usa vs eu a plus žaloba na BambuLab od Stratasys. Košík som vyprázdnil a počkám, ako to dopadne. Tieto srágory tu už boli, ale teraz je iná situácia.
:D to si mě pobavil

jdu prodat okamžitě farmu...co že si to mám koupit? Průšu? kdo to je?

:D politika do každé debaty....a hlavně si nekupuj Bambulab...at nějaká zbyde pro mě, mám jich málo
Som rád, že som ťa pobavil :D Užívaj si farmu
josef109 píše: 17. 12. 2024, 5:15 Pro mě je tohle přesný důvod proč Průšu nechci :D Tiskárna věčně problémová (primárně teda MMU) - vždycky jsem ji půl hodiny přemlouval než fungovala jak měla, a že bych měl přebytečný peníze na drahej marketing... Nechci přehnaně hejtit, ale na každej problém jsem si ve finále stejně musel přijít sám, a pro mě osobně byla tiskárna od Průši zklamáním, ač ji používám spíš občasně v práci :(
Ano to je pravda, Prusa je marketingu dobrá a necháva si to zaplatiť a tlačiareň občas stojí za bačkoru. Na blbiny to stačí :lol: Pre podnikanie je nepoužiteľná a zaspala dobu. Preto som začal so stavbou Vorona čo je skôr také bastlenie a ide to hlbšie do problematiky. Ja by som pre zakladateľa diskusie doporučil aj stavebnicu, ale neviem či zrovna to hľadá. Tuším chcel už hotový box od začiatku.
elbarto

21. 12. 2024, 8:35

Osobně si myslím, že volba je dost snadná. Pokud chci vánoční dárek, jednou za mešíčně tisk modelu v kanclu nebo na hraní dětem, potom je volba Bambu jasná a otázku bych položil jen jakou. Pokud chci profi tisky, zvažuju růst na malou farmu potom bych šel do stavebnice. Jedině tak provozovatel pochopí, jak věci fungují a je schopen si je okamžitě a produktivně servisovat a navíc nemám žádné omezení velikosti. Potřebuju 500x500x1000 no problémo :-)
Odpovědět

Zpět na „Rapid prototyping - stereolitografie - 3D tisk - 3D skenery - RepRap a související projekty“