Laser z vypalovacky na DVD
No mysim,ze by za ty prachy byla pekna dovolena na Kanarech pro peticlenou rodinu.Typuju to tak na 2-3 tis USD.Nicmene bral bych to taky vsema deseti.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,magi píše:Zdarec, podivejte se na toto: http://www.hypertherm.com/languages/eng ... 0350r2.pdf moc by me zajimalo, kolik takova hracicka muze asi stat. ja to chcíííííííí
vezmi hypoteku na barak a kup to , ja se pak prijdu podivat jak to funguje

Vypada to pekne , cena bude asi take pekna.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Kdyz jsem nedavno smejdil po netu a hledal neco k tem laserum co nabizel Radek,tak jsem podobnou hlavu objevil.Vykon laseru 80W, chlazeni vodou a se zdrojem stala 5.500,-USD.100W verze stala 8.000,-USD. Tahle mi pripada mensi a asi bude mit i mensi vykon.Nicmene pod 2.000,- USD bych to nevidel realny.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Me k tomu co mam nabidli zdroj 40W za cca 160 000,- bez DPH
Kdyz se tim ten tvuj znamy chce zivit , je jasne ze o tom uvazuje , my ostatni co si s tim chceme hrat a max. si tak fiknem prsty nebo oslepnem , pro nas je to docela dost hodne draha hracka.
RADEK
Kdyz se tim ten tvuj znamy chce zivit , je jasne ze o tom uvazuje , my ostatni co si s tim chceme hrat a max. si tak fiknem prsty nebo oslepnem , pro nas je to docela dost hodne draha hracka.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Co takto laser z Laserovej kopirky, Varovani je tam na milu jarmilu a este ze hot surface, to znamena ze tam ten laser emituje dost energie. Aky je ten laser vykonny?
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ten horkej surface je takovej gumovej zevnitř vyhřejvanej válec, ten nemá s laserem nic společnýho, ten je tam na zapečení toneru. Ale puchejře na prstech dělá pěkný 

Aleš Procháska
Taky něco napíšu pracuji na co2 laseru od Eurolaseru
Ten montuje jednotky od Synrádu.
Takže 100w laser uřízne tak 3mm plexi rychlostí 20-25 mms
U 50w je to už skoro nerealné.Polykarbonát to taky nezvládne,ale možná se pletu.
Ten montuje jednotky od Synrádu.
Takže 100w laser uřízne tak 3mm plexi rychlostí 20-25 mms
U 50w je to už skoro nerealné.Polykarbonát to taky nezvládne,ale možná se pletu.
Ono nejde o vlnovou delku laseru ale o to,jestli ji ten material pohlcuje,nebo propousti.Pokud ji nepohlcuje,tak se nereze.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
presne tak,
jde o to ze kdyz mate laser 100W a chcete s tim do skla ktere pohlcuje ja nevim do 1% tak tomu sklu predate 1W a zbytek jde do neceho co je pod tim sklem a s jednim watem to sklo fakt asi neuriznete
jde o to ze kdyz mate laser 100W a chcete s tim do skla ktere pohlcuje ja nevim do 1% tak tomu sklu predate 1W a zbytek jde do neceho co je pod tim sklem a s jednim watem to sklo fakt asi neuriznete
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Beru zpět to stou pruhledností.S extrémě průhledným materiálem jsem se ještě nesetkal.
Chtěl jsem jen podotknout výkonové poměry z praxe,3mm smrkový přířez má stejné hodnoty pro řez jak plexi,možná jsem to mohl napsat zezačátku.
A tady je jeden docela pěkný článek
http://www.konstrukce.cz/clanek/484-rez ... m-bifocal/
Chtěl jsem jen podotknout výkonové poměry z praxe,3mm smrkový přířez má stejné hodnoty pro řez jak plexi,možná jsem to mohl napsat zezačátku.
A tady je jeden docela pěkný článek
http://www.konstrukce.cz/clanek/484-rez ... m-bifocal/
Vzhledem k tomu, že se jedná o CO2 laser, tak plexi i sklo je v tomto případě neprůhledné a tudíž dobře pohlcuje záření a dobře se řeže. Proč by mělo být nereálné uřezat 50W CO2 laserem 3mm plexi to nevím. Podle mě to reálné bude, akorát už to nebude moc rychlé a řez nebude tak pěkný.