Co jste dneska bastlili?
Dnes som dobastlil do použiteľného stavu žirafku. Ešte tam treba celkom dosť, dovariť výztuhy na začiatok výložníka, aby ma náhodou zvar neprekvapil, priehradový nosník nad výložník a nejaké držiačiky príslušenstva. Ale konečne to funguje. CNC výroba to teda moc nie je, no
Okrem výložníka je to celé z odpadového materiálu, takže radosť o to väčšia. Len toho zvárania tam bolo veľa, cca 9m Tigom a asi meter MAGom. Najdrahši bol na žirafke argon 

https://postimg.cc/gallery/CFZpc0t

https://postimg.cc/gallery/CFZpc0t
Tak je pravda, že to chci dělat v trochu lepším prostředí. Nejsem megaloman. Budu tam mít odsávání přes filtr - kamaráda tohle živí. Výpalky dodáTom Dvk píše: ↑31. 12. 2024, 10:05 Připomíná mi to pána, od kterého mám šeping a brusku na pilky. Dnes starý pán 70+, ve své době si koupil jeřáb, aby si mohl postavit halu 600m2.![]()
No a pak ho zase prodal, žejo.
Za poslední dva roky harcování po republice za sháněním mašin do dílny jsem potkal spoustu zajímavých lidí a vpodstatě jsem si uvědomil, že v životě každého kdo začínal přestavováním starých chlívů a šop jednou přišel moment, kdy se v hlavě objevila sžíravá myšlenka: "postavit halu".![]()

Vím a jsem si toho vědom. Doufám, že ten zvuko efekt (něco jako ozvučnice u repráku) trochu rozbiju tím, že ta přístavba ty podhledy mít bude. Klasicky podlaha 2xOSB křížem. A podhledy plus ten vršek se šmajchlem (kanclem) . Dost pomáhají panely z minerální vaty, ale když se podíváš do tabulek, tak potřebuješ na stejně tepelně izolační vlastnostni 2xvětší sílu. To si nějak pořeším.testone píše: ↑31. 12. 2024, 7:54 odměnou ti bude výrazné utlumení hluku v té hale a tím obrovské zpříjemnění pobytu v ní
bez téhle akustické úpravy z toho bude rámusárna nejvyššího typu, na metr se s kolegou nedomluvíš
fakt to má smysl
pozor, mezi spodním plechem panelů a podhledem musí být mezera těch asi 20 cm aby to fungovalo správně (doporučení výrobce x zkušenost souseda)
Dneska jsme tam něco nandali. Asi za tři hodiny. Vzadu mám složenej mosťák, tak ho musím přestěhovat. Kamarád vzal Masseye s čelňákem. Tak kam jsme dosáhli /zvedne 4 metry plus plošina 80 cm + dva lidi 185 cm

Ahojstanik84 píše: ↑31. 12. 2024, 9:16Tak je pravda, že to chci dělat v trochu lepším prostředí. Nejsem megaloman. Budu tam mít odsávání přes filtr - kamaráda tohle živí. Výpalky dodáTom Dvk píše: ↑31. 12. 2024, 10:05 Připomíná mi to pána, od kterého mám šeping a brusku na pilky. Dnes starý pán 70+, ve své době si koupil jeřáb, aby si mohl postavit halu 600m2.![]()
No a pak ho zase prodal, žejo.
Za poslední dva roky harcování po republice za sháněním mašin do dílny jsem potkal spoustu zajímavých lidí a vpodstatě jsem si uvědomil, že v životě každého kdo začínal přestavováním starých chlívů a šop jednou přišel moment, kdy se v hlavě objevila sžíravá myšlenka: "postavit halu".![]()
. Obyč hadicák filtr s regenerací. Budu odsávat palící stůl a tím to i vytápět, taková rekuperace. Taky mám překopanou stodolu 7x15. Ale pořád narážíš na nějaký omezení. Výška, dispozice atd. Chtěl jsem jeřáb, tak ho mám. Nebaví mě tahat něco těžkýho rukama a záda už mám v p.rdeli teď. Plotýnky dost blbnou.
Vím a jsem si toho vědom. Doufám, že ten zvuko efekt (něco jako ozvučnice u repráku) trochu rozbiju tím, že ta přístavba ty podhledy mít bude. Klasicky podlaha 2xOSB křížem. A podhledy plus ten vršek se šmajchlem (kanclem) . Dost pomáhají panely z minerální vaty, ale když se podíváš do tabulek, tak potřebuješ na stejně tepelně izolační vlastnostni 2xvětší sílu. To si nějak pořeším.testone píše: ↑31. 12. 2024, 7:54 odměnou ti bude výrazné utlumení hluku v té hale a tím obrovské zpříjemnění pobytu v ní
bez téhle akustické úpravy z toho bude rámusárna nejvyššího typu, na metr se s kolegou nedomluvíš
fakt to má smysl
pozor, mezi spodním plechem panelů a podhledem musí být mezera těch asi 20 cm aby to fungovalo správně (doporučení výrobce x zkušenost souseda)
Dneska jsme tam něco nandali. Asi za tři hodiny. Vzadu mám složenej mosťák, tak ho musím přestěhovat. Kamarád vzal Masseye s čelňákem. Tak kam jsme dosáhli /zvedne 4 metry plus plošina 80 cm + dva lidi 185 cm/ - ani se to nehlo. Zbytek 10,5 tuny manipulátor
. Když jsem na té malé Destě, tak je to jak přesýpací hodiny - plošina 4 metry šířka
![]()
Krásná halička
To čumím
Mam nějaký podhled
Posilam ti SZ
SCHAUBLIN 53, GACK K15 , Weiler Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
Signalizace stavu baterie pomocí optického vlákna co vyzařuje do stran.
Do konců svítí LED diody.
Svit postupně slábne, takže na metrovou délku by to nebylo ono.
https://youtu.be/MrYUrFxtJBU
Do konců svítí LED diody.
Svit postupně slábne, takže na metrovou délku by to nebylo ono.
https://youtu.be/MrYUrFxtJBU
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
-
Ahoj na SM16 je to luxus . Vždy mě u té staré elektriky vytáčeli ty občas ,vrčící stykače . Chválím to stop tlačítko , že je takové hřibovité a dá se zmáčknout díky větší ploše poslepu bez hledání . Škoda , že si nedal měnič jak ty . A bude zachován ten bezpečnostní pedál - tlačítko ?
Jinak paráda
SCHAUBLIN 53, GACK K15 , Weiler Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
Jj, Mirek udělal dobrou práci jako vždy, moc díky. Oproti té původní bych řekl, že úplně skvělý. Já jsem frekvenční měnič nechtěl. Rozsah otáček je tam myslím dostatečný, ta 9 rychlostní převodovka spolu s 2 rychlostním motorem udělá 63-4500 ot. v 17 stupních (2 stupně mají společné otáčky).
Ten pedál na kleštinové ovládání je zachovanej, jen tam bude indukčák, místo původního mikrospínače.
Ten pedál na kleštinové ovládání je zachovanej, jen tam bude indukčák, místo původního mikrospínače.
Pročs dal manželce koníka, probodenýho roxorem ????zverodoktor píše: ↑3. 1. 2025, 3:23 Ahojte,
síce to bolo ešte pred vianocami, ale snáď sa to ráta. Synovi gyroskop a manželke koníka.