Kúpim "malú" brúsku na gulato.
chcel by som časom nahradiť brúsenie na gulato na nástrojovke. chcem to na kusovú prácu, takže vyhovie aj jednoduchý stroj bez automatizácie.
chladenie je vítané,
rozmer medzi hrotmi cca 300-500mm
obežný priemer do 200?
Brúska na gulato
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, pokiaľ je to len na malé veci, tak BUA16, tých 300 dĺžku dáš, obezny priemer 160mm - ale je to malé, horšia tuhosť.
Väčšia napr 2UD je na dĺžku 500mm, obezny priemer 280mm - to je tak na stredne veľké veci. Prípadne BHU25, alebo BU28 - tie ale v prevedení 500 asi ani neboli.
Musíš byť konkrétnejší v rozmeroch, prípadne ak by si chcel brúsiť letmo na magnete / sklucovadle, prípadne otvory, tak tam tie mini nie sú cesta.
A rozhodne pozeraj naše brúsky, na tie je kopa príslušenstva.
Väčšia napr 2UD je na dĺžku 500mm, obezny priemer 280mm - to je tak na stredne veľké veci. Prípadne BHU25, alebo BU28 - tie ale v prevedení 500 asi ani neboli.
Musíš byť konkrétnejší v rozmeroch, prípadne ak by si chcel brúsiť letmo na magnete / sklucovadle, prípadne otvory, tak tam tie mini nie sú cesta.
A rozhodne pozeraj naše brúsky, na tie je kopa príslušenstva.
BalazKovo.sk
-
- Kontaktovat uživatele:
Musíš pozerať potrebnú plochu pod stroj. Čo mám 2UD 750 tak stôl potrebuje od dorazu po doraz cez 3m.
Na malé veci je za mňa ideál teda BUA16, ja mám prevedenie A, keď budeš mať cestu zastav sa, a pozrieš si to v reále.
Je na to aj vybrusovanie otvorov, ale to ide celý vretennik dole - to nechceš riešiť
Na malé veci je za mňa ideál teda BUA16, ja mám prevedenie A, keď budeš mať cestu zastav sa, a pozrieš si to v reále.
Je na to aj vybrusovanie otvorov, ale to ide celý vretennik dole - to nechceš riešiť

BalazKovo.sk
Nebo jednoduchá bruska tos 1U ? mezi hrotama 450mm dá se i otrošku víc. Ovšem s příslušenstvím to je trošku horší, ale občas se vyskytne. Ale nepočítej, že dokupíš pak vnitřní broušení to se moc nedá sehnat. Ideál když na mašině už je.