ladis.biker píše: ↑18. 1. 2025, 6:30
Používám občas tento mechanický, tahal jsem s tím nejvíc 25mm tyče délky cca 1,2 metru a bez problémů. Měl by umět i větší průměry po otočení čelistí. Označení už na něm bohužel není čitelné, tak nedohledám co je to zač a jaké průměry výrobce uvádí.
IMG_9969.jpg
Zdravím, díky moc za zprávu a informace ohledně zkušenosti. Já jsem zapomněl přidat informaci, že náš požadavek je na boční potahovák a tento tvůj mechanický bude myslím čelní, že? Požadavek na ten boční úchop má ten důvod, že potřebujeme dotahovat materiál až na koníka. Potom mi také někdo psal, že ty mechanické s čelistmi sice mají velký rozsah tyčí, ovšem jen malý krok jistého upnutí čelistí, tedy se musí pro jiné průměry přestavovat a seřizovat, aby to spolehlivě chytlo a neklouzlo to.
Nechal jsem si řádně ukázat ten náš, ten se vůbec nijak neseřizuje a spolehlivě chytá i tahá tyče od průměru cca 15 mm až do průměru 40 mm. To je přesně rozsah, co stačí a potřebujeme. Ještě se kolegové chystají na třetí iteraci, a to změnit ty pružiny, schovat šrouby víka a zakalí ta chytací kolečka, aby byla tvrdší a kvůli opotřebení. Ještě sem dám krátké video, maká to skvěle.
Nebojím se dělat rukama a používat hlavu.