Prodají vám v kovošrotu materiál?

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Marat

31. 1. 2025, 7:05

Ahoj,

jsem od Prahy a po delší době jsem chtěl koupit nějaký konstrukční materiál v kovošrotu a tvrdě jsem narazil. Všichni kovy vykupují, ale nikdo mi nic neprodá. Z 6 kovošrotů jsem našel jedinný, kde mi prodají pouze trubky nebo nosníky a to za polovinu ceny nových.

Jak jste na tom u vás?

Zajímalo by mě, jestli je to následek nějaké blbé byrokratické hovadiny nebo dostanou za šrot takové peníze, že se jim drobný prodej nevyplatí.
lapa
medaile za lepsi forum

31. 1. 2025, 7:18

Marat píše: 31. 1. 2025, 7:05 Ahoj,

jsem od Prahy a po delší době jsem chtěl koupit nějaký konstrukční materiál v kovošrotu a tvrdě jsem narazil. Všichni kovy vykupují, ale nikdo mi nic neprodá. Z 6 kovošrotů jsem našel jedinný, kde mi prodají pouze trubky nebo nosníky a to za polovinu ceny nových.

Jak jste na tom u vás?

Zajímalo by mě, jestli je to následek nějaké blbé byrokratické hovadiny nebo dostanou za šrot takové peníze, že se jim drobný prodej nevyplatí.
Myslim, ze se odprodavat (resp. obecne davat ven, co bylo prijato) uz par let nesmi, asi se jen zacalo vic kontrolovat/vymahat a protoze asi nejsi "nas proverenej, kterymu se da verit", tak jsi ostrouhal ... nebudou asi riskovat ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
jean

31. 1. 2025, 8:43

Velke kovosroty so zamestnancami ta poslu doprdele. Hladaj v malych, ktore si riadi sam majitel.
Pipik

31. 1. 2025, 10:30

Chodím do dvou.
Malý je v pohodě, tam mi i chlapi pošlou sms když přijde něco zajímavýho. Minulej rok jim tam finančák nainstaloval kamery, asi tak měsíc to bylo v režimu "přijďte po zavíračce, to se kamery vypínají", ale už na to pečou, chodím tam zas kdykoli.
Ceny se mi nevyplatí - za plnej hliník a jekly chtějí 80,-/kg, to nemá smysl když mě nový přířez stojí 135,-/kg, plus na něj dostanu doklad, čili mě ve výsledku stojí prakticky stejně, jen není poškrabaný a rozvrtaný.

Velký šroťák, a fakt velký, tam prodávají zcela normálně, dokonce mi na to vystaví daňový doklad s DPH. Prostě skvělý. Ceny taky dobrý, jakýkoli hliník za 20,-/kg. Blbý je že na ten se dostávají věci už fakt zlikvidovaný, plus ty patnáctimetrový hory železa fakt slejzat nechcete. Maj tam sice jednu takovou hromadu jen elektromotory, ale spíš najdu funkční na malým šroťáku než na tomhle velkým.

Byl jsem i na obyč sběrným dvoře, potřeboval jsem urgentně teplotní pojistku do bojleru. Nejdřív že ne, ale když pochopili že chci jen součástku, ne celej bojler, tak mi i pomohli najít vhodnej.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
Marat

1. 2. 2025, 8:38

Já tu mám celkem blízko 2 velké a na obou smůla. Celkem to nechápu, kontrolovaný je přece výkup, to že to prodají dál ničemu nevadí.
Občas už mi to jde na nervy. Vždy když něco sháním, tak firmy na Moravě nemají problém a tady je to buď nedostupný, předražený nebo byrokracie.
pafik

1. 2. 2025, 8:42

Tuším se to prodávat nesmí, protože v okamžiku, kdy se to do sběrny dostane, se ze suroviny stane odpad a na nakládání s odpadem musí být povolení (živnost?). Možná by to šlo obejít a nechat si tu živnost udělat. Pak by mohli prodat cokoliv, kromě nebezpečnýho odpadu, a ten by na normálním šroťáku neměl být. Jednou jsem potřeboval zlikvidovat zbytek asfaltový IPA a dlouho jsem hledal, kam to odvézt. Ne všichni, kteří shromažďují nebezpečný odpad, berou všechno.
DwPetr

1. 2. 2025, 9:21

Zákon o odpadech bych řekl, akorát se to úplně nedodržovalo. Číst ho nebudu, ale řekl bych, že tam je to popsaný.

Spousta šrotu co se prodala bokem byla bez papíru, takže motivace byla. Zvlášť u těch co ten šrot vlastnili a byli na place, nebo to nebylo nijak kontrolovaný. Se změnou majitele, kterej už nesedí na vrátnici není důvod aby zaměstnanci ujidali z jeho prasátka. A tak přibyly kamery aby se to nedělo a ekologie a zákon je zaklínadlem, teda jen když se to hodí.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Mi88ko

1. 2. 2025, 8:39

No.....

Rekneme tomu: ten ma tohle a ty mas tamto.

Ty neco chces, ty musis neco dat....
Ty neco umis, on neco potrebuje...

Za me:
Nejde ti elektrika? OK, za hodinu jsem tam, kouknu na to....

O dva dny pozdeji:

Hele neshanel si.....???

Je to nepsane VIP pravidlo 😉
Uz nejsem tak mlady, abych vsechno resil penezma...
SV18RA, Stankoimport2H135, FU2a, F1S, WMW, N1, ArnoPlauert atd....
DwPetr

1. 2. 2025, 8:49

Infiltrace je funkční cesta, a pracujeme na tom, přesně jak říkáš. Ve šmelcu je technika, ta se občas pokazí, stojí to buď moc peněz nebo občas slevit a mít kolem sebe ty správný lidi.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2025, 7:48

Jedna cesta je privezt neco sebou...
Pak musis ukecat jen typka na place a na vaze to pak sedi. Srot vyhodis vez nalozis a jeste dostanez za rozdilovou cenu srotu.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
zverodoktor

2. 2. 2025, 8:39

Mi88ko píše: 1. 2. 2025, 8:39 No....
Rekneme tomu: ten ma tohle a ty mas tamto.
Ja tomu môjmu šroťákovi ošetrujem psa. Za cenu materiálu, cez týždeň, ak treba aj cez víkend. Donesiem lieky cestou z roboty. Odkedy má toho psa, naša vzájomná kooperácia sa výrazne posunula vpred 😁.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2025, 9:29

Vždy je to o člověku, ať už ve šrotu nebo v ekodvoře. Když narazíš na blbca, tak je to prostě neprůchodný. V menších šroťácích je větší šance, že se nějak domluvíme. Peníze na ruku jsou pro ně docela spolehlivé lákadlo. Dle mých zkušeností železo prodávají téměř ve všech kovošrotech (většinou cca 15 Kč/kg bez papíru), s barevnými kovy a nerezem je ve větších podnicích většinou neřešitelný problém. Příkladem je třeba Barko na Brněnsku.
Jo a vyplatí se chodit tam v reflexním oblečení, protože oni mají většinou strach, aby se ti tam při prolézání něco nestalo.
Petr Spáčil
Marat

2. 2. 2025, 10:06

Tady je problém, že v těch velkých je celkem hodně lidí. Už jsem to i zkoušel se domluvit, ale tam se jeden bojí, že ho druhý napráší. Zatím to zkusím v tom jediném, kde je majitel ukrajinec a nemá s kšeftem problém. Akorát musím ukecat cenu, protože orezlý Ičko za půlku ceny mi připadá moc.
Pipik

2. 2. 2025, 10:21

Jak je to s těmi zákony úplně nevím. Ten velký šroťák, a fakt velký, to musí mít nějak ošéfovaný když na mnou odebraný šrot normálně i vystavujou daňovej doklad.
Každopádně v tom bude hrát něco že se z toho stává papírově odpad, jinak nevidím důvod proč by finančák kontroloval jestli nedochází ke zpětnému prodeji šrotu.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
tomik.tk

2. 2. 2025, 10:35

srotak ma sikanu za autodily = jen ico a nesmi se vyplacet hotove, dalsi je uz interni zalezitost majitele, jaky ma ucto/papirovani.
sbernej dvur, jakkoliv strasne uzitecna a civilizovana zalezitos, je po strance papirovani a sikany "zeleny peklo". tam nejde vubec nic, hrozi dozivoti, poprava atd :-).
t.
Pipik píše: 2. 2. 2025, 10:21 Jak je to s těmi zákony úplně nevím. Ten velký šroťák, a fakt velký, to musí mít nějak ošéfovaný když na mnou odebraný šrot normálně i vystavujou daňovej doklad.
Každopádně v tom bude hrát něco že se z toho stává papírově odpad, jinak nevidím důvod proč by finančák kontroloval jestli nedochází ke zpětnému prodeji šrotu.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“