Dílna (hobby) v dřevostavbě

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
mstreicher
Kontaktovat uživatele:

4. 2. 2025, 8:21

mam to podobne. O plechova vrata se postaral tachn, takze to neslo odmitnout :)
Mam v nich xps vyplne, spary vyplnene penou a kolem jeste tesneni. I tak je to naprd. Tak jsem se rozhodl pro zaves z tezke latky a momentalne je ve vyrobe. Mel by byt termoizolacni. Da se to nechat udelat na miru.
Nad cim jeste premyslim, je izolace stropu. Mam to zaklopene osb a nad tim je asi 20cm mineralni vaty. Ale zda se mi, ze to nekde unika. Zdi jsou zateplene 10cm polystrenem. Jo a topim bufikem.
Jako nemrzne tam a nic se nerosi. Teplotu dosahnu obvykle 15 stupnu a to mi staci.
Sm16, Avia Fnb25, Jones&Shipman 540ap
Milan199

4. 2. 2025, 8:36

mstreicher píše: 4. 2. 2025, 8:21 mam to podobne. O plechova vrata se postaral tachn, takze to neslo odmitnout :)
Mam v nich xps vyplne, spary vyplnene penou a kolem jeste tesneni. I tak je to naprd. Tak jsem se rozhodl pro zaves z tezke latky a momentalne je ve vyrobe. Mel by byt termoizolacni. Da se to nechat udelat na miru.
Nad cim jeste premyslim, je izolace stropu. Mam to zaklopene osb a nad tim je asi 20cm mineralni vaty. Ale zda se mi, ze to nekde unika. Zdi jsou zateplene 10cm polystrenem. Jo a topim bufikem.
Jako nemrzne tam a nic se nerosi. Teplotu dosahnu obvykle 15 stupnu a to mi staci.
Na zateplení vrat je ten závěs docela dobrý // minimálně omezí prodění vzduchu //. Kámoš na něm má po obvodu suché zipy a na zdi jekl s protikusem. Dole to zatíží jeklem. To je téměř dokonalé.

Pokud máš podezření na úniky tepla, tak dnes má kdejaký foun termokameru. Zrovna je na to ideální počasí.

V dílně mám tedy radiátory, ale když tam nedělám, tak to jenom termizuju. Když potřebuji něco dělat jenom na krátkou dobu, tak si za zadkem zapnu keramický panel :
https://www.teploceramic-eshop.cz/keram ... gKggfD_BwE

Mám ho na kolečkách, hřeje to za minutu - dokonalé !
Marat

4. 2. 2025, 8:38

Dá se půjčit termokamera za pár stovek. Teď v mrazech ideální. Hned uvidíš, kde je díra.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“