Zdravím
Možná teď někoho rozmrzím, ale mezi těmi úžasnými velkými jekly co jsem tu dával předevčírem se našly tyhle naprosto parádní lineáry i se schovaným kuličkáčem 1610 a řemenicema.
Kuličkáče jsou netknuté, olej na nich je stále čistý, posuv je hladký, zkoušel jsem vůli, zatím jen prstem, necítím žádnou. Nosnej jekl je v pohodě, nepoškozenej, vodící tyče netknuté. Vozík, respektive vedení je tuhý, ale chodí krásně.
Za mě parádní na nějakou homodomo frézku. Je to docela masivní, jedno to vedení má necelých 20kg. Rozjezd krásných 1300mm, asi by šlo upravit až na 1380mm.
Přemýšlím co s tím - buď to dodělat na komplet mechaniku i se stolem a portálem, nebo to prodám už takhle jak to je. Netuším za kolik, tak začnu na 8.000,-/oba. Což mi přijde zlatý, vzhledem k délce a že je to komplet nosník+lineár+kuličkáč.
Komplet lineár vedení s kuličkáčem
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Klidně vyfotím, ale jak jsem psal, je tam šroub 1610, čili stoupání 10mm. Na tu délku ideál

Je to komplet set, vozíky ani vedení snad označení ani nemá. Technicky je to podepřená tyč, každá na jedný straně, sevřený vozíkama proti sobě. Mrkni pozorněji na ty fotky, jsou tam vidět.
Říkal jsem si ještě že bych otevřel ten vozejk a mrkl na ty samotný ložiska, jestli jsou kluzný nebo kuličkový nebo jaký. Ale vozík vůli nevykazuje, ani v jedný ose. Nejspíš to bude předepnutý proti sobě.
Kuličkáč je uvnitř, krytý tím látkovým pásem. V jednom to bude chtít seřídit fixní domek kuličkáče, je tam axiální vůle v tom fixním ložisku, ostatní jsou tuhý. Možná to bude jen nějaká blbost. Mám tu celkem čtyři a vůli má jen jeden.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit 

Díky, já to pouštím, Ale je to pěkné, učitě to potenciál má. Nevím, jestli na frézku, ale možná třeba na plazmu (XY)..? Nad tím jsem chvíli dumal, ale teď na takový projekt nemám kapacitu. T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino