Komplet lineár vedení s kuličkáčem

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět
Pipik

5. 2. 2025, 7:08

Zdravím

Možná teď někoho rozmrzím, ale mezi těmi úžasnými velkými jekly co jsem tu dával předevčírem se našly tyhle naprosto parádní lineáry i se schovaným kuličkáčem 1610 a řemenicema.

Kuličkáče jsou netknuté, olej na nich je stále čistý, posuv je hladký, zkoušel jsem vůli, zatím jen prstem, necítím žádnou. Nosnej jekl je v pohodě, nepoškozenej, vodící tyče netknuté. Vozík, respektive vedení je tuhý, ale chodí krásně.

Za mě parádní na nějakou homodomo frézku. Je to docela masivní, jedno to vedení má necelých 20kg. Rozjezd krásných 1300mm, asi by šlo upravit až na 1380mm.

Přemýšlím co s tím - buď to dodělat na komplet mechaniku i se stolem a portálem, nebo to prodám už takhle jak to je. Netuším za kolik, tak začnu na 8.000,-/oba. Což mi přijde zlatý, vzhledem k délce a že je to komplet nosník+lineár+kuličkáč.
IMG_1604.JPG
IMG_1605.JPG
IMG_1606.JPG
IMG_1610.JPG
Naposledy upravil(a) Pipik dne 6. 2. 2025, 2:54, celkem upraveno 1 x.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
Pipik

6. 2. 2025, 8:47

Se mi to přes noc rozleželo v hlavě, takže 8.000,- za oba :lol:
Thomeeque

6. 2. 2025, 9:00

Přeběžný zájem. Vyfoť prosím ten šroub a matici, alespoň nějak (stoupání bys věděl?). Ty vedení a vozíky mají nějaká označení?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
pavel6

6. 2. 2025, 11:08

Zdá se to jako stavebnice od ITEMu. Tam bych čekal jen ložiskový rolny štělovaný exentrem. Ale kombinaci se šroubem jsem neviděl, vždy jen s řemenem.
Naposledy upravil(a) pavel6 dne 6. 2. 2025, 4:35, celkem upraveno 1 x.
Pipik

6. 2. 2025, 1:13

Thomeeque píše: 6. 2. 2025, 9:00 Přeběžný zájem. Vyfoť prosím ten šroub a matici, alespoň nějak (stoupání bys věděl?). Ty vedení a vozíky mají nějaká označení?
Klidně vyfotím, ale jak jsem psal, je tam šroub 1610, čili stoupání 10mm. Na tu délku ideál :)
Je to komplet set, vozíky ani vedení snad označení ani nemá. Technicky je to podepřená tyč, každá na jedný straně, sevřený vozíkama proti sobě. Mrkni pozorněji na ty fotky, jsou tam vidět.
Říkal jsem si ještě že bych otevřel ten vozejk a mrkl na ty samotný ložiska, jestli jsou kluzný nebo kuličkový nebo jaký. Ale vozík vůli nevykazuje, ani v jedný ose. Nejspíš to bude předepnutý proti sobě.
Kuličkáč je uvnitř, krytý tím látkovým pásem. V jednom to bude chtít seřídit fixní domek kuličkáče, je tam axiální vůle v tom fixním ložisku, ostatní jsou tuhý. Možná to bude jen nějaká blbost. Mám tu celkem čtyři a vůli má jen jeden.
Thomeeque

6. 2. 2025, 2:29

Pipik píše: 6. 2. 2025, 1:13 Klidně vyfotím, ale jak jsem psal, je tam šroub 1610, čili stoupání 10mm.
Aha, no jo, sorry, nečetl jsem pozorně.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Pipik

6. 2. 2025, 2:56

Přidal jsem fotku toho kuličkáče - blbě se to fotí, rozbíjí se tam světlo. Ale je vidět že olej na něm není ani špinavej :)
Thomeeque

6. 2. 2025, 8:45

Díky, já to pouštím, Ale je to pěkné, učitě to potenciál má. Nevím, jestli na frézku, ale možná třeba na plazmu (XY)..? Nad tím jsem chvíli dumal, ale teď na takový projekt nemám kapacitu. T.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“