Serva Delta-chyba polohy
Ahoj, začínám oživovat mého nového miláčka a hned po zapnutí obou driverů mi to vyhodilo toto- AL.011 - co jsem tak dohledal v návodu tak by to měla být chyba polohy, serva kabely a drivery byly kupovány nové, akorát to tu půl roku leželo než se na to dostala řada, už tady u toho sedím od rána a za boha to nemůžu odstranit, všude jenom zkontrolujte upadený kabel atd… to jsem vše prošel, je to u dvou motorů a driverů to stejné, zresetovat to jde, ale naskočí to znovu, neví někdo čím by to mohlo být? Mnohokrát vám děkuji!!!
Vzhledem k tomu, ze ti to delaji obe dve, tak hw chyba enkoderu je nepravdepodobna. Jestli jsi zkontroloval na vodivost/zkrat kabelaz a konektory, tak zbyva ruseni signalu od enkoderu k driveru. Viz manual. Fyzicky je oddel od siloviny motoru i vnejsi. A kdyz to pri popsanem testu pomuze, tak je jasno.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Napadlo mě ještě, mám to zatím v těžké fázi rozhrabání a nemám to uzemněný až do rozvaděče od mašiny, nemůže to být tým? Našel jsem přívoďák jen 4žilu a ještě jsem nekoupil 5ti žilu
Pozor, ten parametr P0.002 ma byt nastaveny na '-80'. Ne '80'.
Ano, uzemnenim to byt muze, je to i zminene v tom manualu - bod 4a Jestli nerozumis v EN, dej si ty odstavce z manualu prelozit do cestiny.
Ano, uzemnenim to byt muze, je to i zminene v tom manualu - bod 4a Jestli nerozumis v EN, dej si ty odstavce z manualu prelozit do cestiny.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Děkuji! Nedalo mi to a jeden konektor jsem rozdělal, samožrejmě borec tvrdil že je všechno nové originál… kabel na pohled dobře zatavený atd…ale úplně jinak barevný než origo a když jsem viděl zalisovné ty piny hala bala, tak mi došlo že sice asi je to nové, ale kabely nové určitě nejsou, doufám jen, že ten konektor cn2 (enkoder-driver) je napájený správně, jinak jestli jsou ještě přeházené signály, tak to je tak na zničení a nedohrabání se výsledk. Zítra na to mrknu a koupim ten přívoďák a třeba s tým trochu pohnu, jdu konečně z dílny 
Ještě jsem se vrátil, opravdu to lítalo nahoru a dolu, nevim kolik přesně ale vyjelo to na prvním čísle na dvojku a pak zase zpět k nule a pak zase zpět ke 2.xxxx

Ještě jsem se vrátil, opravdu to lítalo nahoru a dolu, nevim kolik přesně ale vyjelo to na prvním čísle na dvojku a pak zase zpět k nule a pak zase zpět ke 2.xxxx
Tak jsem se to snažil na co nejvíce místech oddělit, bohužel tam mám osu Y a X v jednom místě v jenom energo řetězu a z toho to dostat je práce na 2-3 hodky protože tam toho je víc a než to dostanu z konektorů abych to provlékl zpět se mi tedy hrozně nechce, když to nepůjde jinak, hold to budu muset rozdělat, už jsem volal aj s naším servisákem, moc toho nevěděl protože se dneska jede stylem výměna ne oprava
Oba drivery po parametru P0.002 (-80) vykazují skoro shodné hodnoty nemůže to být i nějakým nastavením?
Mnohokrát Vám děkuji
Maty

Oba drivery po parametru P0.002 (-80) vykazují skoro shodné hodnoty nemůže to být i nějakým nastavením?
Mnohokrát Vám děkuji
Maty