Zdravím všechny.
Mám v práci na údržbě soustruh SN381, a nevím, jestli mi nechybí tabulka závitů, ale nemůžu nastavit trubkový závit G 11 chodů na palec. V tabulce mám jen sudý počty chodů, a po přendání kol 13, a 19 chdů. 11 nikde. Je to nejpoužívanější stoupání, které potřebuju a soustruh ho neumí?
Něco jsem přehlídnul, nebo fakt nejde nastavit 11 chodů?
Soustruh SN 381 (Rumun)
No musíš si to spočítat podle vzorečku, i když v tabulce není, lze poskládat, ale nemusíš mít kola...
Já řešil před nedávnem paskvilzávit, no netrefil jsem se přesně, ale místo 11 to bylo 10,97 takže ok.
Ale já mám třeba sadu kol dvakrát, takže můžu poskládat i atyp
Já řešil před nedávnem paskvilzávit, no netrefil jsem se přesně, ale místo 11 to bylo 10,97 takže ok.
Ale já mám třeba sadu kol dvakrát, takže můžu poskládat i atyp
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Jojo, díky. Mě je totiž divný, že kolega který odešel do důchodu, a já šel místo něj, má doma ten samý sostruh, a ten závit mi na tom udělal. Vyřizoval to můj vedoucí, takže jsem se neměl šanci se kolegy zeptat, jak to udělal.
10,97 je ok, to trochu rozjedeš a je to v cajku. K soustruhu mám spoustu kol, ale asi všechny nejsou jen k němu. Modul bude stejnej, ale budou z nějakýho TOS SN???, Třeba by šlo je upravit aby makaly v SN381. Kouknu na to. Zatim dík!
10,97 je ok, to trochu rozjedeš a je to v cajku. K soustruhu mám spoustu kol, ale asi všechny nejsou jen k němu. Modul bude stejnej, ale budou z nějakýho TOS SN???, Třeba by šlo je upravit aby makaly v SN381. Kouknu na to. Zatim dík!
Tak výborná zpráva! Našel jsem v příslušenství sadu výměnných kol, a podařilo se setavit na 11 chodů. Akorát v návodu je postup jak spočítat počet zubů výměnných kol na stoupání, které není v tabulce, ale popravdě jsem to nepochopil. Udělal jsem to "po svém" tak, že jsem nastavil rozety a páky tak, abych řezal 12 chodů per inch, a horním hnacím kolem jsem celý převod zrychlil, a řežu přesně 11 chodů. Vyměnil jsem horní kolo z 24Z na 26Z.
Díky za postřehy!
Díky za postřehy!