Nema niekto skusenosti, co moze sposobovat , ked dam na laseru palit cokoliv, tak laser od svojej nastavenej vysky kontinualne pomaly znizuje svoju vysku hlavy (niekedy ju aj zvysuje, cca 1mm/1s) az kym nedojde na koncovy spinac? vypada to jako nejaka definicia v nastaveni PLC/configu, ale nic take som nezapinal, a ani v ovladacom software som nikdy nevidel (METALCUT)
Laser je CO2 150W flat bed rezaci, rezem plasty cize autofokus je OFF (overene).
Ked ukoncim palenie skor ako dojde hlava na konec spinaca (do 10sekund) tak sa hlava vrati na povodne miesto v X/Y , Z sa ale NEzdvihne naspat. Dokonca HMI touchpanel ukazuje povodnu vysku osi Z, a nie novu/upravenu.
- G-subor som rucne skontroloval, neobsahuje zmenu Z osi, iba X a Y obsahuje.
- vymenil som kazdu 1 elektroniku za "backup co mam" - stale to iste
- Skusil som bez PC vybrat z starej pamati subor ktory sa pouzival na testovanie palenia (stara vec, ktora isla OK) - os sa pohybuje, aj ked na displeji neukazuje nic.
- tato zmena vysky sa deje vylucne ked sa spusti palenie programu. ked stroj stoji a pohybujem ramenom tlacitkami na HMI, tak vsetko ide uplne korektne.
- cize je to akoby Stepper motor logika dostavala od niekoho ineho STEP/DIR signal, ktory vsak nepochadza z PLC logiky, a je pritomny IBA ked sa na stroji spusti palenie.(mozno laser preraza na kabel a generuje signal do DIR/PUL ) ...ine ma nenapada. som bezradny, divna chyba, niekto vie poradit?
CO2 rezaci laser kontinualne znizuje svoju vysku hlavy pri paleni
nemuže znát pohohu aktualní ....nemá žádné odměřování.....asi nějaké rušení pohybuje osou......zkontroluj zapojeníjojinoLED píše: ↑6. 3. 2025, 12:31 Nema niekto skusenosti, co moze sposobovat , ked dam na laseru palit cokoliv, tak laser od svojej nastavenej vysky kontinualne pomaly znizuje svoju vysku hlavy (niekedy ju aj zvysuje, cca 1mm/1s) az kym nedojde na koncovy spinac? vypada to jako nejaka definicia v nastaveni PLC/configu, ale nic take som nezapinal, a ani v ovladacom software som nikdy nevidel (METALCUT)
Laser je CO2 150W flat bed rezaci, rezem plasty cize autofokus je OFF (overene).
Ked ukoncim palenie skor ako dojde hlava na konec spinaca (do 10sekund) tak sa hlava vrati na povodne miesto v X/Y , Z sa ale NEzdvihne naspat. Dokonca HMI touchpanel ukazuje povodnu vysku osi Z, a nie novu/upravenu.
- G-subor som rucne skontroloval, neobsahuje zmenu Z osi, iba X a Y obsahuje.
- vymenil som kazdu 1 elektroniku za "backup co mam" - stale to iste
- Skusil som bez PC vybrat z starej pamati subor ktory sa pouzival na testovanie palenia (stara vec, ktora isla OK) - os sa pohybuje, aj ked na displeji neukazuje nic.
- tato zmena vysky sa deje vylucne ked sa spusti palenie programu. ked stroj stoji a pohybujem ramenom tlacitkami na HMI, tak vsetko ide uplne korektne.
- cize je to akoby Stepper motor logika dostavala od niekoho ineho STEP/DIR signal, ktory vsak nepochadza z PLC logiky, a je pritomny IBA ked sa na stroji spusti palenie.(mozno laser preraza na kabel a generuje signal do DIR/PUL ) ...ine ma nenapada. som bezradny, divna chyba, niekto vie poradit?
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR