Hydraulické řízení kultivátoru

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
Jenda66

9. 3. 2025, 6:13

Ahoj.

Potřeboval bych vymyslet hydraulické zatáčení pro menší kultivátor za traktor, jenže v hydraulice se vůbec nevyznám. Věděl by mi někdo poradit s výběrem komponent a zapojení?

Napadlo mě použít orbitrol s dvoučiným hydromotorem. Jelikož se jedná o opravdu jemné natáčení nápravy, je možné udělat sestavu bez čerpadla? Rád bych to udělal co možná nejjednodušší.

Předem díky.
r4cv

9. 3. 2025, 6:39

čo znamená bez čerpadla? len nádrž+orbitrol+piest?
keď je systém odvzdušnený, tak orbitrol sa vie správať ako čerpadlo a pri otáčaní volantom sa do piestu tlačí malé množstvo oleja. tak by to mohlo ísť. nikdy som ale neskúmal, či tlak na piest nevytlačí olej späť.
Jenda66

9. 3. 2025, 9:12

r4cv píše: 9. 3. 2025, 6:39 čo znamená bez čerpadla? len nádrž+orbitrol+piest?
Něco takového jsem měl na mysli, taky si nejsem vůbec jistý, zda by to fungovalo + jestli by otočení volantu bylo vůbec nějak přijatelné. Ale říkám si, že s tou oboustrannou pístnící by to mohlo být OK.
saano

9. 3. 2025, 9:46

Osobne by som do toho nešiel pretože to určite nebude fungovať ako si predstavuješ.

Orbitrol vyžaduje tlakový prívod oleja. To že sa dá zatáčať aj bez tlaku je pravda , ale nieje na to stavaný a je to len núdzové riešenie.

Skôr ma zaujíma prečo hydraulicke riadenie a nie mechanické? Existujú rôzne typy mechanického prevodu. Chcelo by to viac informácií , foto alebo nákres.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“