Ahoj.
Potřeboval bych vymyslet hydraulické zatáčení pro menší kultivátor za traktor, jenže v hydraulice se vůbec nevyznám. Věděl by mi někdo poradit s výběrem komponent a zapojení?
Napadlo mě použít orbitrol s dvoučiným hydromotorem. Jelikož se jedná o opravdu jemné natáčení nápravy, je možné udělat sestavu bez čerpadla? Rád bych to udělal co možná nejjednodušší.
Předem díky.
Hydraulické řízení kultivátoru
čo znamená bez čerpadla? len nádrž+orbitrol+piest?
keď je systém odvzdušnený, tak orbitrol sa vie správať ako čerpadlo a pri otáčaní volantom sa do piestu tlačí malé množstvo oleja. tak by to mohlo ísť. nikdy som ale neskúmal, či tlak na piest nevytlačí olej späť.
keď je systém odvzdušnený, tak orbitrol sa vie správať ako čerpadlo a pri otáčaní volantom sa do piestu tlačí malé množstvo oleja. tak by to mohlo ísť. nikdy som ale neskúmal, či tlak na piest nevytlačí olej späť.
Osobne by som do toho nešiel pretože to určite nebude fungovať ako si predstavuješ.
Orbitrol vyžaduje tlakový prívod oleja. To že sa dá zatáčať aj bez tlaku je pravda , ale nieje na to stavaný a je to len núdzové riešenie.
Skôr ma zaujíma prečo hydraulicke riadenie a nie mechanické? Existujú rôzne typy mechanického prevodu. Chcelo by to viac informácií , foto alebo nákres.
Orbitrol vyžaduje tlakový prívod oleja. To že sa dá zatáčať aj bez tlaku je pravda , ale nieje na to stavaný a je to len núdzové riešenie.
Skôr ma zaujíma prečo hydraulicke riadenie a nie mechanické? Existujú rôzne typy mechanického prevodu. Chcelo by to viac informácií , foto alebo nákres.