P: sklíčidlo 200/4
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Zdravím,
rezervace prosím hodinku, podívám se na soustruh zda by to bylo vhodné.
Mohl bych ještě poprosit? - bylo by možné vytočit čelisti a udělat jejich foto zezadu a při tom foto sklíčidla bez čelistí a foto sklíčidla z boku? Klidně poskytnu tel. a foto může být na whatsapp nebo sem do vlákna.
Jaké jsou vůle?
Tušíte výrobce? nebo někdo by poznal výrobce?
děkuji
rezervace prosím hodinku, podívám se na soustruh zda by to bylo vhodné.
Mohl bych ještě poprosit? - bylo by možné vytočit čelisti a udělat jejich foto zezadu a při tom foto sklíčidla bez čelistí a foto sklíčidla z boku? Klidně poskytnu tel. a foto může být na whatsapp nebo sem do vlákna.
Jaké jsou vůle?
Tušíte výrobce? nebo někdo by poznal výrobce?
děkuji
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Tak sklíčidlo přišlo. Děkuji.
Sice zabalené s výplněmi ale v těsné polorozpadlé krabici ale bez poškození dorazila - asi štěstí, já balím věci s větší pečlivostí, ale každý to máme jinak.
Budiž.
I tak děkuji za ochotu poslat zásilkovnou.
Bohužel k mému překvapení neplatí tvrzení, že čelisti mají velmi malé vůle - asi.
Namontoval jsem čelisti a upnul broušenou tyč do dvou čelistí proti sobě:
výsledek tyč drží za nejhlubší část čelistí a vepředu se mrská v obrovské vůli (řádově milimetry) tím jak se čelisti vykloní (asi).
Vyzkoušel jsem tyč otočit to samé.
Vyzkoušel jsem tyč povysunout do půlky to samé.
Do čtvrtky to samé.
Druhý pár čelistí to samé.
Otočil jsem čelisti a zkoušel druhou stranu čelistí u obou párů to samé.
Tzn. Pokud něco upnu drží to pouze za nejhlubší část čelistí za velmi malý kus a vpředu to je nezajištěné a tudíž s velkou vůlí a nevhodné na obrábění aby se mi to na čele volně mrskalo.
Lidi poraďte co s tím? dělám něco špatně nebo je sklíčidlo po smrti na vyfrézování drážek a převložkování?
Jak nejlépe změřit vůle a stanovit zda se to dá používat a jak? Upnout kuličku uprostřed a měžit rozevření nad a pod kuličkou? Nebo jsou lepší metody stanovení vyklonění čelistí?
Příteli tohle budeme muset nějak pořešit... myslel jsem, že vůle jsou běžné a sklíčidlo lze použít.
Mám starší menší čínské nezávislé 4paknové sklíčidlo a tam je vše v pořádku.
Nafotím, aby bylo jasné pokud se špatně vyjadřuji...
fotky viz modre carky a video jestli pujde
- Přílohy
-
- 20250320_173310.mp4
- (12.98 MiB) Staženo 70 x
Nebo to nejsou vůle, ale špatně vybroušené čelisti?
Musím hodně zarvat kličku aby se upnuly po celé délce, ale to už ničím materiál uvnitř a stejně mi přijde, že to zůstává trochu volně u čela.
Když jsem dal doprostřed mezi čelisti kuličku a měřil pod a nad vyšel mi rozdíl nekde mezi 0,15mm až 0,25mm u předposledních plošek nahoře a dole. Blbě se to měří - musel bych si hrát s johansonkama a na to neni čas.
Ještě jsem měřil hodinkama zvednutí čelistí na čele sklíčidla - vepředu i vzadu pouze do 0,02mm což je asi v pořádku.
Takže předpokládám, že ty čelisti jsou vymlácený na upínacích ploškách nebo je někdo blbě vybrousil do kužele 0,3mm směrem ven. A přtom by měly být vybroušené mírně do kužele směrem dovnitř řádově do dvou stovek.
Poradí někdo prosím?
Musím hodně zarvat kličku aby se upnuly po celé délce, ale to už ničím materiál uvnitř a stejně mi přijde, že to zůstává trochu volně u čela.
Když jsem dal doprostřed mezi čelisti kuličku a měřil pod a nad vyšel mi rozdíl nekde mezi 0,15mm až 0,25mm u předposledních plošek nahoře a dole. Blbě se to měří - musel bych si hrát s johansonkama a na to neni čas.
Ještě jsem měřil hodinkama zvednutí čelistí na čele sklíčidla - vepředu i vzadu pouze do 0,02mm což je asi v pořádku.
Takže předpokládám, že ty čelisti jsou vymlácený na upínacích ploškách nebo je někdo blbě vybrousil do kužele 0,3mm směrem ven. A přtom by měly být vybroušené mírně do kužele směrem dovnitř řádově do dvou stovek.
Poradí někdo prosím?
Uvítal bych něčí nezávislý názor. Sklíčidlo není nové, ale asi se použít na běžnou přesnou práci nedá?
Zkoušel jsem i ve čtyřech paknách ale na čele se to prostě hejbe do stran... navíc ty pakny mají děsný vůle v drážkách. Zkoušel jsem i tu nižší stranu paken a prostě ty čelisti jsou blbě přebroušený nebo co. Tyč je upnutá na nejspodnějších výstupcích a vršek paken má vůli 0,2mm.
Jsem dost sklamanej.
Ano drží to, když do hliníkové tyče zarvu pakny 0,2mm do hloubky tak to drží po celé délce

Ale to jsem si nemusel kupovat sklíčidlo s nezávislými čelistmi a mohl jsem použít čtyřpaknovku co tu mám, zarvat to tam a domlátit to kladivem na střed

co s tim? pakny nechat vybrousit v místě upínání? a vůle vymezit jak?
V prvom rade by som zmeral kolmosť upínacej plochy pakne na vodiacu drážku, a rovnobežnosť vodiaceho osadenia na telese zo zadnou stranou (upínacou plochou). Príp vlasovým pravítkom skontrolovať rovnobežnosť dvoch protilahlých vodiacich osadení v telese sklučidla.
Podla toho fota, čo si dal, sa mi teda nezdá, že by boli čeluste vymlácené ako píšeš. Vymlácené vypadajú zaleštené a otlačené. Tieto sa zdajú, že toho moc nenaupínali, ak vôbec niečo. Myslím, že to je Poľský výrobok, a tam tá kvalita ktovieaká nebola.
Podla toho fota, čo si dal, sa mi teda nezdá, že by boli čeluste vymlácené ako píšeš. Vymlácené vypadajú zaleštené a otlačené. Tieto sa zdajú, že toho moc nenaupínali, ak vôbec niečo. Myslím, že to je Poľský výrobok, a tam tá kvalita ktovieaká nebola.
Také si nemyslím, že by ty čelisti byly opotřebované nebo otlačené, nevypadají tak. Přikládám foto čelistí zespodu - jak vidno, hřeben není ani oleštěný.
Vedení čelistí má běžné vůle, asi jako modré TOSky. Ale broušenou kulatinu jsem do toho neupínal, tak nevím.)
Jestli jsi s tím nespokojený, vrátím peníze.
A za zmínku stojí, že máme otevřenou whatsappovou komunikaci a tam není doteď ani slovo o nějakých problémech nebo nespokojenosti.
Za mě se taková věc řeší nejdříve osobně
Vedení čelistí má běžné vůle, asi jako modré TOSky. Ale broušenou kulatinu jsem do toho neupínal, tak nevím.)
Jestli jsi s tím nespokojený, vrátím peníze.
A za zmínku stojí, že máme otevřenou whatsappovou komunikaci a tam není doteď ani slovo o nějakých problémech nebo nespokojenosti.
Za mě se taková věc řeší nejdříve osobně

Já bych rád kdyby mi někdo poradil co s tím, rád bych to používal... proto to řeším veřejně.
Osobně když něco prodávám tak to většinou vyčistím, vyzkouším atd. Ale neočekávám to od ostatních.
Protože to přišlo rozebrané tak jsem mosazným dráťákem vyčistil drážky kde byla vazelína a zbytky špon no a vůle se projevili... proto jsi možná vůle nezjistil.
Ale spíš mě trápí ten sklon tich čelistí, zatím si myslím, že se to bude muset přebrousit.
Buď někdo poradí nebo řekne, že je to normální nebo metodu jak to opravit (přebrousit?)
Možná to tak bylo vyrobené jestli je to číňan?
Čelisti jsou tvrdší než to tělo, opotřebení by asi bylo ve vedení ne na čelistech z boku.
A opotřebení na vyleštěných upínacích ploškách nepoznáme, jestli je to opotřebené nebo špatně vybroušené.
Prostě mě to mrzí, že to není ihned k použití, uvidím co kdo poradí.
Osobně když něco prodávám tak to většinou vyčistím, vyzkouším atd. Ale neočekávám to od ostatních.
Protože to přišlo rozebrané tak jsem mosazným dráťákem vyčistil drážky kde byla vazelína a zbytky špon no a vůle se projevili... proto jsi možná vůle nezjistil.
Ale spíš mě trápí ten sklon tich čelistí, zatím si myslím, že se to bude muset přebrousit.
Buď někdo poradí nebo řekne, že je to normální nebo metodu jak to opravit (přebrousit?)
Možná to tak bylo vyrobené jestli je to číňan?
Čelisti jsou tvrdší než to tělo, opotřebení by asi bylo ve vedení ne na čelistech z boku.
A opotřebení na vyleštěných upínacích ploškách nepoznáme, jestli je to opotřebené nebo špatně vybroušené.
Prostě mě to mrzí, že to není ihned k použití, uvidím co kdo poradí.
Jo to sorry to jsem si neuvědomil... mám ve Whatsappu asi moc otevřených komunikací a pak se v tom lehce ztratím a pak si to nespáruju správně.