Maschstroj C10M / 1500, 1971 (3mm, zmm, bulhar)
Máš to moc pěkný, proč máš DRO 3 axis? Budeš mít pravítko na nožovém suportu?
Edit. máš
, umí dro s nim počítat?
Edit. máš

Naposledy upravil(a) Charon dne 8. 4. 2025, 7:08, celkem upraveno 1 x.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
-
Veľmi jednoduchá odpoveď. Kupil som to za cenu 2 osoveho, cize mal som dve možnosti. Bud si ju nechám v krabici, co podľa fotografií je vidno ze miesto sa uz nenájde alebo si ho osadim k nozovke ako 3 os. Tak som aj tak urobil. I keď beriem na vedomie ze je to zbytočnosť. Ale predpokladám ze by ste to teda tiež nenechali len tak v krabici
Dro esze nemám odskúšané ale v rýchlosti som vyskúšal funkciu 1/2, ktorá má počítať priemer pri uberoch, cize krát dva. Lenže nefunguje to tak ze tuto funkciu zapnem len na určitej osy... Mozno to neviem nastaviť tak uvidím.

Dro esze nemám odskúšané ale v rýchlosti som vyskúšal funkciu 1/2, ktorá má počítať priemer pri uberoch, cize krát dva. Lenže nefunguje to tak ze tuto funkciu zapnem len na určitej osy... Mozno to neviem nastaviť tak uvidím.
-
Charon ti už dal tip. Ale ak teda môžem, doplním tu aj ja svoj s malou poznámkou.
Keďže som na aliexpress už nejaký ten piatok, tak viem postrehnúť akcie, resp. Zľavy...
Treba sledovať termíny s vyrociami. Ja som jedno dro už kupoval v 11.11. 24 a tam stalo cca 170 eur. Teraz sa mi ho podarilo za šialenú cenu zohnať... Ale usudte aj vy, hlavne bratia v CZ, ci mate ešte lepšie ceny.
I just found this on AliExpress:
€135.92 | 19 Language 3 Axis LCD DRO 2 Axis LCD DRO SET Digital Readout with 2/3PCS 50-1000mm Linear Scale Encoder Ruler for Lathe Milling
https://a.aliexpress.com/_Evipr9S
Nevýhodou od toho prvého dro co som kúpil ze toto nemá tukacie tlačidlá. Skratka nepuknu, i keď len taky detail ale mne to prekáža. Môj názor a postreh zároveň.
Čeština ako keby môj syn 3 ročný to prekladal. Inak ôk
Keďže som na aliexpress už nejaký ten piatok, tak viem postrehnúť akcie, resp. Zľavy...
Treba sledovať termíny s vyrociami. Ja som jedno dro už kupoval v 11.11. 24 a tam stalo cca 170 eur. Teraz sa mi ho podarilo za šialenú cenu zohnať... Ale usudte aj vy, hlavne bratia v CZ, ci mate ešte lepšie ceny.
€135.92 | 19 Language 3 Axis LCD DRO 2 Axis LCD DRO SET Digital Readout with 2/3PCS 50-1000mm Linear Scale Encoder Ruler for Lathe Milling
Nevýhodou od toho prvého dro co som kúpil ze toto nemá tukacie tlačidlá. Skratka nepuknu, i keď len taky detail ale mne to prekáža. Môj názor a postreh zároveň.

Tak to je fakt pekna cenaJansidor97 píše: ↑8. 4. 2025, 9:05 Charon ti už dal tip. Ale ak teda môžem, doplním tu aj ja svoj s malou poznámkou.

Ahoj na smku mam tedy dost prehistoricke dro, ale ja jsem s nim moc spokojenej. Funkce se voli v nastaveni, pro kazdou osu zvlast, mam rad prumer, ne polomer, slo to, tady to pujde take. Ta 1/2 je spis na frezku, tam to pouzivam, najedu jednu celust, druhou, zmacknu a mam osu obrobkuJansidor97 píše: ↑8. 4. 2025, 9:00 Veľmi jednoduchá odpoveď. Kupil som to za cenu 2 osoveho, cize mal som dve možnosti. Bud si ju nechám v krabici, co podľa fotografií je vidno ze miesto sa uz nenájde alebo si ho osadim k nozovke ako 3 os. Tak som aj tak urobil. I keď beriem na vedomie ze je to zbytočnosť. Ale predpokladám ze by ste to teda tiež nenechali len tak v krabici![]()
-
Ahoj,Jansidor97 píše: ↑8. 4. 2025, 9:00
mám podobné DRO a nastavenie funkcie "sustruh" je v servisnom menu. Ako sa doňho dostaneš je v návode (z hlavy si to nepamätám, pri zapínaní treba podržať nejaký gombík). To moje má aj funkciu spriahnutia osí, čo je použiteľné práve pri pravítku pozdĺžneho posunu plus pomocného suportu. Taktiež sa dá nastaviť smer posunu do + a -.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel