Moje nejlepší brigáda

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
trnkav

20. 4. 2025, 8:01

Cítil jsem, že mě práce v dílně přestává bavit a ani mi to poslední dobou nešlo. Musel jsem se do všeho nutit. Byl listopad a po nové střeše na stodole se mi kolem chalupy nic dělat nechtělo. Mám své zaměstnání, ale pořád mám dostatek volných dní na nějakou brigádu. Navštívil jsem tedy zlatonosný bazos a podle PSČ hledal brigádu. Asi po týdnu pravidelných kontrol se 1 ukázal. Hledám důchodce na občasný rozvoz zboží nákladním autem s hydraulickým čelem. ŘP C mám, zkusil jsem tedy zavolat. Byla předemnou dlouhá řada zájemců s bohatou praxí v řízení, na rozdíl ode mě, kdo v náklaďáku 13 let neseděl. Z nějakého důvodu se pán asi po 2 dnech ozval, kdy můžu začít. Měl jsem zrovna volno, dohodli jsme hned na následující den. Paletákem jsem naložil 4 palety, lehce uvazal kurtou.
Proběhla krátká instruktáž u auta, asi 3 km zkušební jízda a že můžu jet. Na poslední chvíli si pán uvědomil, že si nepamatuje jak se jmenuju, aby aspoň věděl komu půjčil auto. Docela mě to pobavilo.
Frekvence ježdění ale nebyla taková, jakou bych chtěl, a mě pořád zbýval volný čas. Podal jsem si tedy svůj inzerát na brigádu jako řidič. Asi po měsíci se ozval pán, že by potřeboval někoho na kamion, rozvoz stavebního materiálu. Popsal jsem mu svou dosavadní 0 praxi s kamionem a dohodli jsme se. Došel jsem na úřad pro svou první kartu řidiče. Majitel se toho evidentně nebál, a hodil mě do toho po hlavě. 1 jízda , plné auto dřeva a rovnou přes Prahu. Zpátky jsem se sice Praze vyhnul, zato jsem měl auto plné Ytongu. Skládalo se u novostavby. Všude samej obrubnik a spomalovací ostrůvky. Na noční do své práce jsem dorazil s hodinovým spoždením.
Další 4 jízdy probíhaly v podobném duchu, kdy vás navigace pošle kozí stezkou, protože je to o 300 m kratší, nebo jedete skládat do slepé ulice a všichni vám po složení utečou a nikdo neukáže, když se dostáváte zpět.
Vstával jsem ve 4 hodiny abych byl 1 na nakladce a stejně mě nechali čekat přes hodinu a půl. Přijel jsem na stavbu a hoši měli zase oběd a ještě k tomu rybu.
Abych to shrnul.
Nejlepší brigáda mého života. Všechny vlasy šedivý za 145 Kč na hodinu.
MN 80, R 12, Mazak QT8, VR2, V20, LR2, UME 200-2x, KV-250,
Habešan
Kontaktovat uživatele:

20. 4. 2025, 8:08

Doufám, že tě to vyléčilo z chuti na brigádu alespoň na deset let. :-)
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
t256

20. 4. 2025, 9:00

Hodinu a pul na nakladku jsi cekal, protoze ti pred tebou prijeli pozde stejne jako ty do sve prace.
Kdyby tobe sef rekl ze mas na stavbe makat bez obeda, byl by na zednickem foru obdobny prispevek ve stylu "nikdy vice".
Tahle prace neni pro tebe.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“