napadla ma jedna vec, v tool table je priemer nastroja (ide mi o frezy). Keby som z camu vygeneroval gcode, kde je priemer nastroja z tabulky camu a nacital ho v podstate pri obrabani? Je to hlupost alebo nie? Ide mi o to ze obcas zabudnem zmenit priemer nastroja v came a nesedi mi to potom z tabulkou v linuxcnc, neviem ci by som si tym pomohol alebo uskodil. Nemusel by som to riesit aspon v tooltable...
Co si myslite?
priemer nastroja z gcode?
ale všechno je jen v teoretické rovině dokud to nezměří fyzicky laser ne? nebo klobouček renishaw. Nebo člověk šuplerou
O tom něco vím soudruzi, když jsem jel směnu po kolegovi na haidnu s frézou ze zásobníku a fyzicky tam byl o něco větší nástroj v upínači a ten obrobek byl pak divnej
no trochu jsme se divili a pak jsme na to přišli a myslím, že Gkod kontrola tabulky by na to nepřišla.
Nebo je něco v LinuxCNC co to zvládne? Můžeš to popsat podrobněji?

O tom něco vím soudruzi, když jsem jel směnu po kolegovi na haidnu s frézou ze zásobníku a fyzicky tam byl o něco větší nástroj v upínači a ten obrobek byl pak divnej

Nebo je něco v LinuxCNC co to zvládne? Můžeš to popsat podrobněji?
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Tahle kontrola samozřejmě nevyřeší všechny problémy, ale mohla by zastavit program, když bude zavolán nástroj průměr 3mm a LinuxCNC bude mít v tabulce nástrojů průměr 10mm. Tady to navíc nebude o LCNC, ale o tom, aby tu podmínku vygeneroval CAM.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
zz912.webnode.cz
-
Toto by bolo uplne idealne keby si to tie udaje vedele porovnat a v pripade nezhody by zastavilo program s hlaskou...
castokrat robim programy v came tak ze nepouzivam korekciu nastroja ale je gkod vygenerovany bez korekcie.
Robil tu uz niekto takuto kontrolu, respektive ako by ta podnienka mala vypadat v gkode?????