Cnc soustruh Pinacho
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Prodám cnc soustruh Pinacho Mustang 225x1000. Rok výroby: 2005. Zadní revolverová hlava s přívodem chlazení, 8 poloh (nástroj 20x20). Stroj funkční, bez závad. Po velkém servise na ose X, osa má nově zaškrabané vedení, má nový kul. šroub, řemen a ložiska na šroubu. Nová vřetenová ložiska. Stroj zapojeny, možno předvést v chodu. Jednoduché programování, systém Fagor 8055, možnost zaškolení nové obsluhy. Cena 200 000,- případná dohoda na ceně možná.
Koupil jsem si soustruh Tos Galanta s řízením Fagor. A dnes mi tu už třetím rokem stojí nefunkční. Odešla deska počítače - jsou tam tři a neví se která to způsobuje a oficiální zastoupení Fagor v ČR mi sdělili, že nejsou náhradní díly na takto starší počítače aby to zkusili vyměnit (tuším pan Brada nebo tak nějak). Že se mi vyplatí více, když mi dají celý nový Fagor systém (cenu nabídli 5000 EUR, před inflací). Což jsem odmítl. A tímto pro mě v mém životě má Fagor zavřené vrata od garáže. Navíc ten systém má integrované PLC což je další trabl. Takže teď plánuji nové PLC od někoho jiného a řízení Linux CNC. Takže za mě Fagor průser jak hrom. Na druhém soustruhu mám Siemens a PLC siemens zvlášť. Neříkám, že je to levný ale na ebay apod se válí náhradních karet dost. Tak si říkám, když se něco pose*e tak snad mi tu taky soustruh se Siemens nezůstane stát jako ten s Fagor. Chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti vy se servisem tohoto systému? A nezlobte se za zprávu, je tu diskuzní forum, tak myslím, že je to to správné místo podělit se s ostatními o zkušenosti. Pokud má někdo jiného dobré zkušenosti s Fagor tak budu rád za info. děkuji za pochopení
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
ano řešil jsem to s ním, on byl ten co mi řekl, že díly nejsou a nabídl mi přestavbu v ceně 5000 EUR
Varianty byly konkrétně:
- buď sehnat na ebay 3x PC desku v cenách od 35 tis. za kus a vyzkoušet, kterou to bude
- nebo to co mi doporučil bylo, že mi on sám osobně vymění systém a nastaví ho k servům
Opravdu sám říkal do telefonu, že je s deskama problém a že mi je není schopen dodat z Fagoru. A že prý i Fagor mu doporučil ať nabízí nový systém, že desky nedovyrobí.
Taková je realita.
Soustruh tu stojí už 3 roky a novej fagor za 5k EUR nechci.
Napodzim jsem se utrhl a zkoušel alespoň s Arduinem rozhejbat stykače (jako s PLC) a roztočit vřetenový motor. Mám tu Mesa karty tak mě to asi čeká takhle. Ale nemám na to vyhrazený zatím fulltime.
Takže mě firma Fagor zklamala, ale pro útěchu není to první firma co má vesmírny ceny a nesmyslně neřešitelný servisní issue. Fanuc je to samý v bledě modrým a Mazak to je úplně katastrofa - bez registrace stroje a majitele s doložením faktur a původu stroje neprodají ani baterku. Za mě siemens díky němcům jako sousedům je asi nejdostupnější a dobrá volba. A ze systémů na frézku nevím o lepším než je Heiden 5xx a 6xx prostě jako ajťák říkám němci umí.
Varianty byly konkrétně:
- buď sehnat na ebay 3x PC desku v cenách od 35 tis. za kus a vyzkoušet, kterou to bude
- nebo to co mi doporučil bylo, že mi on sám osobně vymění systém a nastaví ho k servům
Opravdu sám říkal do telefonu, že je s deskama problém a že mi je není schopen dodat z Fagoru. A že prý i Fagor mu doporučil ať nabízí nový systém, že desky nedovyrobí.
Taková je realita.
Soustruh tu stojí už 3 roky a novej fagor za 5k EUR nechci.
Napodzim jsem se utrhl a zkoušel alespoň s Arduinem rozhejbat stykače (jako s PLC) a roztočit vřetenový motor. Mám tu Mesa karty tak mě to asi čeká takhle. Ale nemám na to vyhrazený zatím fulltime.
Takže mě firma Fagor zklamala, ale pro útěchu není to první firma co má vesmírny ceny a nesmyslně neřešitelný servisní issue. Fanuc je to samý v bledě modrým a Mazak to je úplně katastrofa - bez registrace stroje a majitele s doložením faktur a původu stroje neprodají ani baterku. Za mě siemens díky němcům jako sousedům je asi nejdostupnější a dobrá volba. A ze systémů na frézku nevím o lepším než je Heiden 5xx a 6xx prostě jako ajťák říkám němci umí.
5000€ za nový systém to znie úžasne.
Mám jeden fagor zatial som servis nepotreboval.
Hurco - 12 ročný stroj potreboval som pridať 4 os... autorizak ponúkame retrofit v hodnote celého stroja.
Siemens 7 ročný stroj = Váš systém už nieje podporovaný, ale máme nejaké zásoby dielov... ručný ovládač handwheel 12000€ , spojazdnenie prenosu dát po ethernete 6000€ , LT moduly vymenné už všetky niektoré aj 3 krát. Káble k motorom - vo vnútri sa rozpadá izolácia pomenené za nové cca 5000€. Nový Sinumerik samozrjeme neponúka možnosť ovládať staré pohony takže retrofit vrátane nových motorov kabeláž kopmplet 400 000€.
Siemens za mňa najväčšia katastrofa.
Heidenhain je fajn podpora aj pre 20 ročné systémy. Užívateľsky pre mňa veľmi nevyhovuje.
Ponuka retrofit na 4 osú frézku 70 000€ TNC426 - TNC640 pohony a motory ostavajú siemens TNC640ka vie ovládať Siemensové LT moduly fajn...
Ponuka na 11 osú mašinu 170 000€ pohony a motory ostávajú siemens....
Fanuc je najspoľahlivejší , podľa mňa aj najlepší , najrozšírenejší na svete.... servis dokážu ponúknuť činanci za pár drobných.... Slovenské zastúpenie ale veľmi slabé....
Mám jeden fagor zatial som servis nepotreboval.
Hurco - 12 ročný stroj potreboval som pridať 4 os... autorizak ponúkame retrofit v hodnote celého stroja.
Siemens 7 ročný stroj = Váš systém už nieje podporovaný, ale máme nejaké zásoby dielov... ručný ovládač handwheel 12000€ , spojazdnenie prenosu dát po ethernete 6000€ , LT moduly vymenné už všetky niektoré aj 3 krát. Káble k motorom - vo vnútri sa rozpadá izolácia pomenené za nové cca 5000€. Nový Sinumerik samozrjeme neponúka možnosť ovládať staré pohony takže retrofit vrátane nových motorov kabeláž kopmplet 400 000€.
Siemens za mňa najväčšia katastrofa.
Heidenhain je fajn podpora aj pre 20 ročné systémy. Užívateľsky pre mňa veľmi nevyhovuje.
Ponuka retrofit na 4 osú frézku 70 000€ TNC426 - TNC640 pohony a motory ostavajú siemens TNC640ka vie ovládať Siemensové LT moduly fajn...
Ponuka na 11 osú mašinu 170 000€ pohony a motory ostávajú siemens....
Fanuc je najspoľahlivejší , podľa mňa aj najlepší , najrozšírenejší na svete.... servis dokážu ponúknuť činanci za pár drobných.... Slovenské zastúpenie ale veľmi slabé....
Tak hlavní problém je to, že ten Fagor co máte na Galantě, je ještě o generaci starší jak tady ta moje verze. Těžko může někdo po výrobci vyžadovat dostupnost náhradních dílů po 30 letech od uvedení na trh. Ale jak už tady někdo psal, cena nového systému je zlomek ceny jiných značek. Myslím že kdo má Fagor, tak ten zná pana Brandu, je to mistr řemesla, poradí, pomůže a to za velmi slušný peníz. V PLC mi taky něco upravoval a byla to výborná spolupráce. Já osobně bych za Siemens, nebo Fanuc, už vůbec ne Linux nevyměnil. Fagor je totiž velice podobný Heidenhainu, protože se taky dá perfektně programovat v dialogu a nemusím mít nutně nějaký CAM, což je pro malé živnostníky celkem vysoká finanční zátěž. Vždycky ale záleží co komu jak pasuje a hlavně jakou chce na daném stroji a systému jet výrobu. Takže za mě zkušenost s Fagorem dobrámartasg1 píše: ↑26. 4. 2025, 9:54 Koupil jsem si soustruh Tos Galanta s řízením Fagor. A dnes mi tu už třetím rokem stojí nefunkční. Odešla deska počítače - jsou tam tři a neví se která to způsobuje a oficiální zastoupení Fagor v ČR mi sdělili, že nejsou náhradní díly na takto starší počítače aby to zkusili vyměnit (tuším pan Brada nebo tak nějak). Že se mi vyplatí více, když mi dají celý nový Fagor systém (cenu nabídli 5000 EUR, před inflací). Což jsem odmítl. A tímto pro mě v mém životě má Fagor zavřené vrata od garáže. Navíc ten systém má integrované PLC což je další trabl. Takže teď plánuji nové PLC od někoho jiného a řízení Linux CNC. Takže za mě Fagor průser jak hrom. Na druhém soustruhu mám Siemens a PLC siemens zvlášť. Neříkám, že je to levný ale na ebay apod se válí náhradních karet dost. Tak si říkám, když se něco pose*e tak snad mi tu taky soustruh se Siemens nezůstane stát jako ten s Fagor. Chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti vy se servisem tohoto systému? A nezlobte se za zprávu, je tu diskuzní forum, tak myslím, že je to to správné místo podělit se s ostatními o zkušenosti. Pokud má někdo jiného dobré zkušenosti s Fagor tak budu rád za info. děkuji za pochopení
Všechny nové stroje ve firmě Kolbenschmidt Rhein Metal UL, ve které jsem plánoval před třemi lety preventivní údržbu cca 300 strojů má PLC Siemens zvlášť

Omluv mě pokud nejsme v diskuzním foru o cnc strojích a pokud nediskutuji o prodávaném stroji. Možná se pletu a tady se prodává jiný Fagor. Tak potom pardon. Ale alespoň se dozvíme všichni i názory a zkušenosti ostatních. Třeba je opravdu Fagor tato verze správná volba a já se zcela mýlím.
Nemyslím si, že by to bylo špatně: diskutovat na diskuzním foru. Opravdu se aspoň něco dozvíme a prodiskutujeme. A třeba i někoho kladně přesvědčíte v rozhodování zda si tento stroj pořídit, když uvedete výhody a nevýhody. Není nic špatnýho přeci vědět pravdu. Lhát a podvádět se může dál na bazosi

Za mě inzerát na diskuzním foru umožňuje rozumnou debatu. Stroj nepomlouvám, naopak vypadá velmi pěkně. Jen jsem sdělil zkušenost a pobídl ostatní také sdělit zkušenost.