Silikonový obal na mobil

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
picom

2. 5. 2025, 2:29

Koupil jsem mámě mobil EVOLVEO EasyPhone LT. Potřebuji na něj nějaký obal aby se při prvním pádu na zem nerozsypal . Máma ma horsi cit v rukách a telefon ji klouže. Bohužel se na tuto značku asi nic nevyrábí.
Napadlo mě udělat kolem mobilu ohrádku, zamaskovat přední stranu a zalít ze zadni strany nějakým pružným silikonem. Vrstva do 2mm by mohla hodně pomoct. Je to reálné nebo je to blbost?
Thomeeque

2. 5. 2025, 2:51

Není to přímo odpověď na tvůj dotaz (tam bych mohl jen amatérsky mlžit - IMHO je to dobrý nápad, jen nezapomeň na všechny funkční otvory telefonu, ty by to také chtělo nezalít), ale tady pán doporučuje nějaký super duper silikon (zrovna dnes jsem na to chvíli koukal), třeba by to mohlo být zajímavé. Držím palce, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
stenzy

2. 5. 2025, 3:00

co tisk na tiskárně z tpu gumy, dělají se různý tvrdosti
t256

2. 5. 2025, 3:25

Osobně jsem tohle před časem taky řešil, že dotykáč ne, že s tím neumí apod. Tak jsem jí z tlačítkáče vyndal simku, řekl že je po smrti a tlačítkové už se nedělají. Chvíli brblala, ale dnes vyvolává s babkami přes whatsapp od rána do večera, posílaj si fotky macešek apod. Nejhorší bylo ji přesvědčit, naučila se s tím pak už překvapivě rychle a když dostala na chvilku po utopení ten starý tlačítkáč, prskala co je to za krám a že se to nedá používat, že na tom nic nevidí... Tvrdila že tak hrozný mobil nikdy neměla :-) Je to jen o lenosti a iracionálním strachu z novot u důchodců, postav ji před hotovou věc s výmluvou na "třetí osobu" a bude to bez problémů. Samozřejmě pokud je třeba slepá a ovládá to po hmatu, tam asi tlačítkáč význam má.
picom

2. 5. 2025, 4:54

Je to marný, je to marný, ,....
Po dvou dnech používání přestal mobil zvonit jenom vibroval. Nevím jak to dokázala ale skoro hodinu jsem hledal jak to dát do původního stavu.
Tisk by byl asi ideální, ale kde sehnat model ?

Ještě mě napadl silikonový lak ve spreji. Stříkající se tím třeba auta (disky) a dá se potom sloupnout. Šla by udělat silnější vrstva ?
Zdenek Valter

2. 5. 2025, 8:44

picom píše: 2. 5. 2025, 4:54 Je to marný, je to marný, ,....
Po dvou dnech používání přestal mobil zvonit jenom vibroval. Nevím jak to dokázala ale skoro hodinu jsem hledal jak to dát do původního stavu.
Tisk by byl asi ideální, ale kde sehnat model ?

Ještě mě napadl silikonový lak ve spreji. Stříkající se tím třeba auta (disky) a dá se potom sloupnout. Šla by udělat silnější vrstva ?
Ten ti klidně nakreslím.
Mám i gumový filament žlutý a černý.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
picom

22. 5. 2025, 6:16

Díky za nabídku.
Koupil jsem nakonec jiný mobil.

Kdyby se někomu hodil ta pošlu za 299 Kč
Záruka 2 roky. Po zaslání speciální sms pošle svoji polohu (kvůli tomu jsem ho kupoval)
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“