Zdravim
Může mi tu někdo doporučit nějakýho prodejce hotových frézek z číny, ideálně aby byl na Aliexpressu a nemuseli jsme řešit komplikovanou dopravu?
Jestli je tu někdo kdo třeba objednával nějaký stroj, jak to dopadlo, atp.
Hledám něco kolem 100-120k (max se vším všudy) s pracovní plochou kolem 600x900 či víc.
Klasická 3osa.
doporučte frézku z číny
vys.. se na čínu a na Machineseekeru si najdi pěknou ojetinu v SRN
za 4kE už se dá najít sice ojetej, 30 let starej ale dospělej stroj, třeba moje oblíbený Hermle
ty stroje bejvaj slušný, samozřejmě je třeba hledat
furt to bude proti nějaký hračkoidní číně stroj s SK 40, oběma vřeteny, nesrovnatelně tužší a líp udělanej
....
mimochodem - v Norsku už je několik měsíců k mání Hermle UWF 900 CNC, teď už slevil na 2500 E
píše že je funkční, jen má vadnej monitor, není moc hezká, to je fakt
je na ní ale TNC 407
kdyby na ní bylo TNC 426 tak už jí mám doma
...
v listopadu jsem přivezl pěknou funkční UWF 900/TNC 426 za 6000 E, přivézt ji stálo do 10000 CZK
v SRN se likviduje průmysl .....
za 4kE už se dá najít sice ojetej, 30 let starej ale dospělej stroj, třeba moje oblíbený Hermle
ty stroje bejvaj slušný, samozřejmě je třeba hledat
furt to bude proti nějaký hračkoidní číně stroj s SK 40, oběma vřeteny, nesrovnatelně tužší a líp udělanej
....
mimochodem - v Norsku už je několik měsíců k mání Hermle UWF 900 CNC, teď už slevil na 2500 E
píše že je funkční, jen má vadnej monitor, není moc hezká, to je fakt
je na ní ale TNC 407
kdyby na ní bylo TNC 426 tak už jí mám doma
...
v listopadu jsem přivezl pěknou funkční UWF 900/TNC 426 za 6000 E, přivézt ji stálo do 10000 CZK
v SRN se likviduje průmysl .....
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Jako, jasně. Bejt to pro mě a mít to v dílně kam dát, tak si taky asi přivezu, nějaká slušnější mašina na kovy by neškodila. Ale tohle by mělo být pro truhláře na dřevěný serepetičky a nemělo by to zabrat půl garáže, což asi tak trochu nesplňuje. Už vidím jak je mašina nadšená ze všudepřítomného dřevěného prachu

Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit 

Ahoj,
mne momentálne tiež nedá spávať podobná otázka. Ja som však úplným začiatočníkom v oblasti CNC, preto nechcem teraz na začiatok investovať veľké peniaze. Chcem CNC frézku na drevo s prac. rozsahom cca 800 x 1200 x 150 mm a vretenom 2 - 3 kW.
Na Aliku som si už vyhliadol nejaké modely od výrobcu RakonCNC. Aj s clom by to mohlo byť 2500 - 3000 €. Cena sa mi zdá lákavá, lebo naše stroje (v SK, CZ, alebo EÚ) sú takmer v 3 násobnej cene (a tiež je to de facto čína). Potrebujem si teda vymeniť zopár mailov s výrobcom, ozrejmiť technické detaily, fotografie,... lebo nechápem ten prepastný rozdiel medzi čínskymi 2500 € a našími 7000 €. Nemôže to predsa byť len v marži našich obchodníkov/výrobcov. Alebo... ???
Ty zháňaš konkrétne čo ?
mne momentálne tiež nedá spávať podobná otázka. Ja som však úplným začiatočníkom v oblasti CNC, preto nechcem teraz na začiatok investovať veľké peniaze. Chcem CNC frézku na drevo s prac. rozsahom cca 800 x 1200 x 150 mm a vretenom 2 - 3 kW.
Na Aliku som si už vyhliadol nejaké modely od výrobcu RakonCNC. Aj s clom by to mohlo byť 2500 - 3000 €. Cena sa mi zdá lákavá, lebo naše stroje (v SK, CZ, alebo EÚ) sú takmer v 3 násobnej cene (a tiež je to de facto čína). Potrebujem si teda vymeniť zopár mailov s výrobcom, ozrejmiť technické detaily, fotografie,... lebo nechápem ten prepastný rozdiel medzi čínskymi 2500 € a našími 7000 €. Nemôže to predsa byť len v marži našich obchodníkov/výrobcov. Alebo... ???
Ty zháňaš konkrétne čo ?
před lety jsem jednal s obchodníkem jedné nejmenované firmy, zda by nechtěli ode mě vyrábět nějaké díly ať už náhradní nebo doplňkový sortiment u mě na CNC. Sdělil mi, že počítají s marží 300 až 700% stejně jako u dovozu (psal se rok cca 2015). Není divu, že některé firmy tak vyrostly. V té době byla pouze alibaba, která obchodovala ve vekém se zálohou 40% za zboží napřed. S příchodem Aukra, Aliexpresu, Temu a ted Allegra mají určitě dovozci a místní prodejci marže nižší.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Plne chápem, že naši obchodníci tiež musia z niečoho žiť, a akceptujem u nás cenu výrobku do 20% vyššiu oproti cene, keď si výrobok individuálne sám doveziem zo zahraničia. Samozrejme, že ja takisto zaplatím clo, DPH, atď...
Ale keď ma ten istý alebo podobný výrobok zo zahraničia vyjde dokopy na 1/3 - 1/2 ceny u nás, tak to už môj regionpatriotizmus nestroví.
Ale keď ma ten istý alebo podobný výrobok zo zahraničia vyjde dokopy na 1/3 - 1/2 ceny u nás, tak to už môj regionpatriotizmus nestroví.