Tak me dneska ušel kouř z ultrazvuku

Moderátor: sysel
No to u průšovky to moc neovlivním
Ano aj to je mozne, na telefone nebolo uplne vidno ci je vrstva vysoko, alebo je roztlacena.Zdenek Valter píše: ↑13. 5. 2025, 9:45 No to u průšovky to moc neovlivním
nicméně podle toho co říkáš, by to podle mne mělo být obráceně - nalevo je to nízko, proto to netiskne dobře k podložce.
Myslel jsem si, že to případně srovná kalibrace před tiskem....
Vypada to, ze je "sklon plochy" zleva doprava. Neprenesls tiskarnu na jine misto? Myslim na mozne zkrouceni ramu.Zdenek Valter píše: ↑13. 5. 2025, 9:45 Myslel jsem si, že to případně srovná kalibrace před tiskem....
No nevím jak to myslíš - jezdí pomalu - tisk má trvat cca 20 minut - teď to ani nedotiskne protože jak se to na levo - asi snižuje - tak se odchlíplý filament nabalí na trysku ....
Používám rastr 3x3, a úplně v pohodě. Samozřejmě nedávám podložku do bordelu, a koukám, je-li čistá. Pokud se tiskárně "něco nezdá", vyjede s portálem nahoru dokud oba krokáče tvrdě nenarazí, a kalibraci opakuje. Mimochodem, překvapilo mě, že tiskárnu vůbec nezajímá, jestli je portál vlivem přírůstkové chyby třeba o 3mm zkřížený (jedna strana výš než druhá). Dokud to dokáže dorovnat softwarově, tak geometrii mechaniky vůbec neřeší...
To vsechno je pravda, ale ten rastr 7x7 je proste hustsi ... a ten ridsi (je to fakt 3x3, jak pises, ne 4x4) ma proste mensi rozliseni a "boulicku" pri testu proste nezachyti a nema duvod vyjizdet a rekalibrovat, tak jak pises.josef109 píše: ↑13. 5. 2025, 6:34Používám rastr 3x3, a úplně v pohodě. Samozřejmě nedávám podložku do bordelu, a koukám, je-li čistá. Pokud se tiskárně "něco nezdá", vyjede s portálem nahoru dokud oba krokáče tvrdě nenarazí, a kalibraci opakuje. Mimochodem, překvapilo mě, že tiskárnu vůbec nezajímá, jestli je portál vlivem přírůstkové chyby třeba o 3mm zkřížený (jedna strana výš než druhá). Dokud to dokáže dorovnat softwarově, tak geometrii mechaniky vůbec neřeší...
Nemohl sis pri manipulaci nevedomky posunout svisle tu sondu vysky Z nad podlozkou?Zdenek Valter píše: ↑14. 5. 2025, 10:04 Tak jsem včera provedl kalibraci tiskárny no a výsledek je, že při kontrolním tisku první vrstvy je hlava cca milimetr nad podložkou
Nechápu co jsem zvojtil.
Zítra budu pokračovat ......