otočná konzole

Odpovědět
rozmar

21. 6. 2010, 1:39

Zdravím pány konstruktéry.
Obracím se na vás s následujícím problémem a věřím,že mi poradíte,protože jsem po dlouhém hledání na netu konečně narazil na lidi,co tomu rozumějí.
V současné době řeším kamerový dohled na rodinném domě.Hodlám použít IP kamery klasického tvaru(ne DOME kamery).Jedná se mi zkonstruování otočné konzole,sloužící k otáčení kamery kolem svislé osy.Šlo by o cik cak pohyb asi 45°.Zkoušel jsem použít klikový převod "ala stěrače",ale není to ono(velikost,nestejná rychlost atd.).Napadlo mě,jestli by nešlo použit nějaký servomotorek,jenž by zajišťoval pomalý cik cak pohyb,aktivovaný pomocí alarm vstup/výstup kamery přes internet na pokyn oprávněného "diváka" event.po zachycení pohybu ve vyznačené zóně,event.na pokyn PIR čidla.
Díky.
Naposledy upravil(a) rozmar dne 21. 6. 2010, 9:46, celkem upraveno 2 x.
el_fuego333

21. 6. 2010, 1:53

Na ebay som videl dvojosu rotacnu pomocku pre kamerku za par desiatok dolarov. Neoplati sa vyrabat.
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

23. 6. 2010, 8:28

Taky si myslím, že nemá cenu to vyrábět. Ale pokud bys do toho přeci jen chtěl jít, tak možná by bylo schůdné pověsit kameru na modelářské servo, které se dá docela snadno řídit šířkou pulsu. Já to neumím, ale kluci od elektroniky by Ti zde poradili.
Petr Spáčil
Kilovolt
Sponzor fora

24. 6. 2010, 10:06

...a modelářské servo řídit D-POTem od RadkaCX a místo potíku tam připojit zdroj proměnného napětí,řízeného vhodně naprogramovaným procesorem (ty PIR ,zóny,dálkáč atd).......jen sem rozvedl Krutorovu myšlenku :lol: .KV
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Odpovědět

Zpět na „Servomotory“