Mach 4 rampy v G codu
Mám takovy zajímavý problém, dělám konpletní přestavbu routeru flexicam, v podstatě zůstal jenom rám a motory, jsou to analogová serva řízená 0-10V se zpětnou vazbou přímo do systému, kontroler jsem se rozhodl použít CSMIO IP-A z důvodu potřeby řízení serv 0-10V, softwar mám zatím demo verzi Mach4, všechno funguje, jenom se vyskytl jeden problém, v režimu Gcodu nefungují rampy, osy se zastavují natvrdo a nedojedou na určenou pozici, když zadám třeba G0Y100 tak se osa zastaví tvrdě na Y96, kdyřž ten samý příkaz zadám v MDI, tak osa krásně hladce dojede přesně na pozoci Y100, vypadá to že nefungují rampy, ale nedaří se mně přijít na to v čem je problém, nesetkal se s tím někdo?
A jak se to chová při tom zastavení ? Vypadá to jako kontrolované zastavení nebo to vypadá jak když zamáčkneš Central stop ?
Jak to popisuješ, zkontroloval bych kód jestli tam nepoužíváš příkaz G9 nebo G61 pro úplné zastavení na souřadnici.
Další nápad: Demo verze Machu má nějakou "životnost". nedivil bych se že to může dělat i kvůli tomu že mu zrovna "došlo" že nemá licenci.
Jak to popisuješ, zkontroloval bych kód jestli tam nepoužíváš příkaz G9 nebo G61 pro úplné zastavení na souřadnici.
Další nápad: Demo verze Machu má nějakou "životnost". nedivil bych se že to může dělat i kvůli tomu že mu zrovna "došlo" že nemá licenci.
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Kamodel.cz
Mach4
Přesně jak píšeš, zastavuje to natvrdo jak při central stopu, zkoušel jsem G61 i G64 a nemá to na to vliv, G9 určitě nepoužívám, Gkod jsem psal ručně jenom dva řádky, zajímevé je, že když pohybuju osama ručně nebo zadám ten samej gkod v MDI tak se to chová normálně, demo verzi mám staženou asi 2-3 týdny, zítra asi zkusím mach přeinstalovat
Zkusil bych ještě pustit nějaký z těch ukázkových Gcode, jsou ve složce s Machem.
Každopádně určitě nahraj tu licenci. Myslím si že to dělá právě to.
Každopádně určitě nahraj tu licenci. Myslím si že to dělá právě to.
Kamodel.cz
Mach4
Kamodel.cz
Mach4
Ona tam vyskočí tabulka že pro další používání je potřeba licence, a je třeba restartovat Mach. Ale on jde dál používat i bez ní.
Na stroj vždy dávám licenci hned, a nelicencovanou verzi používám jen na ntb když si chystám systém nebo tam v tom něco programuju.
Na stroj vždy dávám licenci hned, a nelicencovanou verzi používám jen na ntb když si chystám systém nebo tam v tom něco programuju.
Kamodel.cz
Mach4
Kamodel.cz
Mach4
Ale když se to po licencování spraví, zkus s tím kontaktovat podporu. Je možné že v nějaké verzi se jim něco rozbilo a nikdo na to ještě nepřišel.
Kdyby to licence nespravila, kontaktuj CS labs. Používám jejich IP-S desky. S analogem zkušenosti nemám. Ale vím že jejich podpora funguje a pokud ti dokáží poradit, tak to udělají.
V minulosti jsem jim reportoval bug na který jsem přišel a obratem vydali hotfix.
Kdyby to licence nespravila, kontaktuj CS labs. Používám jejich IP-S desky. S analogem zkušenosti nemám. Ale vím že jejich podpora funguje a pokud ti dokáží poradit, tak to udělají.
V minulosti jsem jim reportoval bug na který jsem přišel a obratem vydali hotfix.
Kamodel.cz
Mach4
Kamodel.cz
Mach4
Moc děkuju Lukas 2 za nasměrování, na ty vzorové gcody to jede normálně, takže problém je v postprocesoru, už to jezdí krásně a ty serva se zpětnou vazbou do systému jsou pecka, děkuju i Robokopovi za plivnutí na macha a poznámku úplně mimo, problém jak to bývá v 99.99% případů nebyl v machu ale v obsluze