gravos

CAD/CAM software
Odpovědět
lubos195

15. 6. 2025, 9:25

Má tu někdo nějaký vetší stroj na tomto systému, pro inspiraci popřípadě plusy - minusy, zkušenosti atd. děkuji
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 6. 2025, 7:07

vetsi mnozstvi u klientu, nevim o problemu, proste funguji.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 6. 2025, 8:19

Mě na tom jedou tři soustruhy už přes 8 let - a bez problému. A pokud byl nějaký problém, tak to bylo vždy zaviněno obsluhou, nebo mechanickou závadou nemající nic společného s uvedeným systémem.

Například utržené dráty od koncáku, špatně zapojený konektor, přeražený komunikační kabel, kdy se mi do něj trefila část rozlítlého výrobku + další převážně mechanické závady. Třeba to, že jsem si přerušil kabel havarijní stopky ..... Jediné, co jsem zaznamenal bylo to, že systém při startu špatně načetl konfigurační soubor - v takovém případě nejedou osy a nelze stroj spustit. Příčinou je neshoda s SW klíčem na interpolátoru, a náprava je velmi jednoduchá - stačí načíst záložní konfigurační soubor. Tato závada se mi vyskytla během uvedené doby asi třikrát.

Tuto závadu přičítám ale compu, na kterém mi celý systém jede. Jedná se fakt o šrotový počítač, který jede celou směnu v prachu a bordelu, a jehož pevný disk je ve stavu těsně před selháním. Proto mám celý systém jištěný tak, že je to komplet i s databází výrobků (cca 2500) v jednom adresáři, který pravidelně zálohuji na flešku - a databázi výrobků mám ještě oddělenou na spec compu, kde mám cad a vše potřebné ke generování GDF, nebo NC souborů. Takže když mi comp konečně chcípne, tak ho akorát vyměním za nový, nahraju z flešky celý adresář a jedu dál.

No a podstatné pro bezproblémový provoz je striktně comp odstřihnout od netu a od sítě a provozovat jej samostatně. Pak vše funguje absolutně bezproblémově.
vyvojhw

27. 6. 2025, 5:58

Teď jsme Gravos začali používat díky zakoupení nové cnc frézky. Funguje to velmi pěkně, tátovi vyhovuje české rozhraní.

Aktuálně předělávám větší router také na Gravos ať to máme vše jednotné.
Odpovědět

Zpět na „Gravostar“