Zhoreny motor stolovej vrtacky Proxxon TBH
Ahojte,
chcel by som sa poradit ci uz niekto z vas neriesil vymenu zhoreho motora na stolovej vrtacke TBH od Proxxonu.
Novy elektromotor stoji cca 130€, ci neexistuje nejaka nahrada.
Na motore je oznacenie, iba
Proxxon
24004-11
(ROHS)
230V
2215
Dakujem Riso
chcel by som sa poradit ci uz niekto z vas neriesil vymenu zhoreho motora na stolovej vrtacke TBH od Proxxonu.
Novy elektromotor stoji cca 130€, ci neexistuje nejaka nahrada.
Na motore je oznacenie, iba
Proxxon
24004-11
(ROHS)
230V
2215
Dakujem Riso
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
- Zdenek Valter
A seš si jistý, že odešel motor?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Ano je to ten motor co pridal Marek,
Ja som sa hladaniu nahrady venoval vcera cely den, ale nakoniec som objednal novy motor priamo od Proxxonu.
cena 120€ je podla mna brutalna, ale co sa da robit.
Zdenek, z motoru sa zadymilo, skusal som ho tak ako to vyrobca radi na 12V, netoci sa.
Vrtacka je z 2016, uz vtedy som ju 2x reklamoval, kedze motor vydaval divne dunive zvuky, bohuzial s reklamaciou som neuspel.. vrtacku pouzivam castejsie ale vrtam male priemery.. tazke ziadne hnanie na hranu.
Ja som sa hladaniu nahrady venoval vcera cely den, ale nakoniec som objednal novy motor priamo od Proxxonu.
Zdenek, z motoru sa zadymilo, skusal som ho tak ako to vyrobca radi na 12V, netoci sa.
Vrtacka je z 2016, uz vtedy som ju 2x reklamoval, kedze motor vydaval divne dunive zvuky, bohuzial s reklamaciou som neuspel.. vrtacku pouzivam castejsie ale vrtam male priemery.. tazke ziadne hnanie na hranu.
- Zdenek Valter
Tak to jsi první z mého okolí u koho se rozbil motor u Proxxona.darc píše: ↑9. 7. 2025, 12:41 Ano je to ten motor co pridal Marek,

Moje zkušenosti jsou s vadnou nebo se špatnou regulací.
Toto asi nebude ten pripad, nema to regulaciu, len sa to zapina/vypina, cela elektronika je len nejaky diodovy mostik a nejaky kondenzator..Zdenek Valter píše: ↑9. 7. 2025, 1:21
Tak to jsi první z mého okolí u koho se rozbil motor u Proxxona.
Otacky sa menia prehadzovanim remenice.
Ale tak mohli by sme to dotiahnut do konca, mozno si to niekto dohlada v buducnosti a bude rad, ze na tomto fore nasiel kvalitnu odpoved.
Mam z toho dojem, ze dolezite budu samozrejme otacky a vykon motoru, ale po mechanickej stranke sa to upevnuje len dvoma sroubami? Neverim, ze neexistuje na trhu motor priamo od vyrobcu motorov.
Mam z toho dojem, ze dolezite budu samozrejme otacky a vykon motoru, ale po mechanickej stranke sa to upevnuje len dvoma sroubami? Neverim, ze neexistuje na trhu motor priamo od vyrobcu motorov.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Na Aliexpress je spousta 230V DC motoru, možná se dá najít.
Narychlo co tohle/inspirace - ale neznám ani zastavbove pomery/rozměry ani wataz originalu.
https://www.aliexpress.com/item/1005008981288256.html
Narychlo co tohle/inspirace - ale neznám ani zastavbove pomery/rozměry ani wataz originalu.
https://www.aliexpress.com/item/1005008981288256.html
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
- Zdenek Valter
O.K. a ten můstek je v pořádku?darc píše: ↑9. 7. 2025, 1:57Toto asi nebude ten pripad, nema to regulaciu, len sa to zapina/vypina, cela elektronika je len nejaky diodovy mostik a nejaky kondenzator..Zdenek Valter píše: ↑9. 7. 2025, 1:21
Tak to jsi první z mého okolí u koho se rozbil motor u Proxxona.
Otacky sa menia prehadzovanim remenice.
Jen aby ti nový motor neshořel taky, protože se na něj dostalo střídavé napětí z vadného můstku.
Panove,
ten motor z Ali je asi 1/4 motora, ktory je pouzity vo vrtacke, nebol som doma vcera tak som nemal moznost odmerat ho ale priemer motora je tak odhadom 80mm a vyska motora tak 100mm, hriadel je myslim 8mm
Otacky motora su asi 2500.
Vaha motora okolo 1,4kila
ten motor z Ali je asi 1/4 motora, ktory je pouzity vo vrtacke, nebol som doma vcera tak som nemal moznost odmerat ho ale priemer motora je tak odhadom 80mm a vyska motora tak 100mm, hriadel je myslim 8mm
Otacky motora su asi 2500.
Vaha motora okolo 1,4kila