Sonda zaznamena vibraciu pri vymene nastroja a vypne program

Odpovědět
00alkskodi00

18. 7. 2025, 7:32

cavte

mam problem, ktory neviem vyriesit tak aby to bolo v poriadku

problem je ze mam sondu, ktora meria dlzku nastrojov a ked idem do vymeny tak mi pri urcitych pohyboch vysuvnych piestoch kvoly vibracii zastavi sonda program. Napadlo ma ze pri vymene nestroja dopisem program, ktory by pocas vymeny nastroja cez nejaky pin a dalsiu elektroniku rele a podobne odpojil spojenie medzy ovladanim a sondou a po vymene by sa znova aktivoval. Tato moznost mi prisla jedina a myslim si ze nieje uplne vhodne to robit takymto sposobom. Sondu chcem mat tam kde je lebo je skryta pod dverami pri vymenniku ako aj nastroje co je pre ma uplne fajn.

Mate niekto nejaky iny napad??

Fotka nieje z mojho stroja ale v podstate podobny vamennik mam aj ked to je v podstate asi jedno...
Obrázek
Lukas_2
Kontaktovat uživatele:

18. 7. 2025, 8:11

Pokud si jsi schopný dopsat či editovat ten script, tak bych jen našel tu část kódu která snímá vibrace.
Bude to nějaký ten plc script (script co běží pořád dokola při běhu Linuxu).
Tam když to najdeš mělo by to stačit tam přidat podmínku něco jako:
if toolchange == true then
Return
End
Tímto principem.
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
00alkskodi00

18. 7. 2025, 8:25

to je v podstate uprava samotneho linuxcnc, chapem to spravne ? Malo by to ist bez kompilacie ?
Lukas_2
Kontaktovat uživatele:

18. 7. 2025, 8:40

V podstatě by to mělo být bez komplikace.
Ale určitě se ti tu ozve ještě zz nebo robokop, a oni tě dokáží nasměrovat přesně.
Nebo pokud ve svém okolí znáš nějakého trošku schopnějšího programátora tak tu podmínku v plc scriptu by určitě dokázal najít a upravit.
Já Linux nepoužívám, tak ti nedokážu říct na co kde kliknout.
Nebo ještě asi jsi ten stroj od někoho koupil. Tak on by to určitě měl umět opravit.
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
00alkskodi00

18. 7. 2025, 11:15

Lukas_2 píše: 18. 7. 2025, 8:40 V podstatě by to mělo být bez komplikace.
Ale určitě se ti tu ozve ještě zz nebo robokop, a oni tě dokáží nasměrovat přesně.
Nebo pokud ve svém okolí znáš nějakého trošku schopnějšího programátora tak tu podmínku v plc scriptu by určitě dokázal najít a upravit.
Já Linux nepoužívám, tak ti nedokážu říct na co kde kliknout.
Nebo ještě asi jsi ten stroj od někoho koupil. Tak on by to určitě měl umět opravit.
ja viem programovat js python arduino prosprocesory... len to musim najst. Napad ale v pohode dakujem
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 7. 2025, 4:57

Do halu das AND na signal sondy a patricny uzivatelsky signal ktery nastavujes na kpnci vymeny kdyz si beres sondu.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“