fotku sem klidně dám... až bude..

dělám sám a musím předělávat pořád něco..
řeším dilema:
1. dům postavit rychle tzn řídit kooperaci instalačních firem a dohadovat se s jedním idiotem za druhým (momentálně se dohaduju se zedníky, každý máme jinou představu o rovinnosti), mít dům rychle pak ho někomu pronajmout na pár let a pak to zase předělat až bude k dispozici jednomu z dětí.. neboť to nájemnící zničí
2, stavět sám podstatně déle za minimum peněz za práci, ušetřené peníze investovat např do lepší výbavy, materiálů domu a pak to ani nepronajímat a "dát" jednomu z dětí..
zatím jsem v podstatě vše udělal sám, (mimo omítek a vařené ploché střechy) několik firem jsem vyhnal - jsem totiž ko..t, který se nesmíří s odfláknutou prací a odmítám dělat kompromisy nad kvalitou odvedené práce.. a strašně nerad poslouchám, že se to dělá takhle pořád a tohle stačí, to po nás nikdo nikdy nechtěl atd.. v podstatě neexistuje profese, kterou bych neudělal mnohdy lépe než řemeslník
např mám vyzděné zdivo z VPC, troufám si tvrdit že rovně, příjde zedník natáhne lepidlo s perlinkou, tam kam dosáhne je to OK, a nahoře půl metru tam má o 3mm víc lepidla, protože to prostě nad hlavou málo přitlačil, vezmeš lať 2m dole OK, nahoře to uletí o 3mm, řeknu mu že to má křivě ať s tím něco udělá.. on že se to ztratí ve štuku.. výsledek že se to samozřejmě neztratí a já až jednou budu dávat obložku 210cm tak ji budu muset odsadit od zdi - prej je t normální t schová akryl.. ptám se proč ale, když to jde udělat pořádně...
špalety katastrofa, nejsou schopni dát rovně (rovně je u mne rovinnost do 2mm na 2m lati) v podstatě půlku rohů..
a ve finále zasouvací pouzdra, sami si nahoděj a rozdíl poprvé na finálním štuku lavor 7mm na 75cm (roh verzus rám pouzdra) podruhé strhli přetáhli znova aby zjistili, že mají utopenou lištu o 1cm na jedné straně, potřetí předělali a zase křivě (už tak do 3-4mm ..
je to normální?
předtím střechaři, mám řezačku na EPS, vše jsem řezal v podstatě na milimetry a zalepil, příjde "profík" nahází na střechu EPS, že se to houpe pod nohama, samá díra a strašně se diví že ho pošlu do řiti..
možná je problém ve mě, že nechci stavařskou přesnost, ale strojařskou..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU