lišta na přichycení většího množství kabelů

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
RaS

28. 7. 2025, 2:50

já už stavím 3 roky.. na začátku jsem nechtěl dělat nic jen je koordinovat
začlo to základama... v podstatě jsem objednal místního bagristu, který 2 dny kopal a odvážel výkopek- mám založeno na pěnoskle tak se odebralo asi 0,5m zeminy.. vytyčil jsem mu to podle laseru asi za 2 hodiny a platil jsem asi 16000 (cca 1200kč/hodinu -kombinace auto/bagr)

pak se to jeden den (3hodiny) vylilo - základové pasy, pak se 3-4 víkendy stavělo ztracené bednění, vysypalo pěnosklo, uhutnilo, udělali KG, 2x kari sítě a pak jeden den zalila deska..

dohromady mě to stálo asi 450000,- a cca 10dní moji práce + 10dní brigádník za 150/h
nabídky od firem byli od 900 po 1,9Mio :D

pak mě chtěli natáhnout na cihlách - přijedou ti rovnou kamionem z výroby dostaneš na to 40-50%slevu (celkem cihly asi za 300000,- od firmy katalogová cena - 10-15% + doprava a jsi v tom plus 200 000,-
pak jsem řešil zdění, když jsem našel někoho kdo bude zdít za 500/hodinu - vypočítaných ze směrné tabulkové rychlosti zdění asi 6m2/hodinu tak než přišel tak jsem začal sám...
za sobotu jsem měl založeno a za neděli +3 řady (základy domu cca 10x10m) pak jsem stavěl každej den po práci jednu řadu, za 2 týdny bylo patro,
stropy mám rectolight - nosníky nahází jeřáb a sám si roznosíš roznášecí desky(váha cca 6kg kus - najednou cca 55c120cm plochy - patro hotové za 6hodin, pak už jen zalejt..
když vezmu nejrozumnějšího zedníka tak chtěl 600000 za hrubou stavbu, já to měl sám po práci a výkendech za 4 měsíce, jiné nabídky byly i za 3násobek..
nejlepší byl chlapík co přijel na začátku, že může nastoupit hned, že zdění komplet s materiálem za 800 včetně materiálu, říkal jsem že teda OK, ale že už cihly mám zajištěné (stály asi 300, stropy asi 150) takže vycházela práce na 350000 což jsem si říkal, že je v pohodě.. rozešli jsme se že pošle smlouvu a že to tak nějak těch 350000 bude ať mu pošlu elektronicky projekt..
přišla nabídka bez materiálu za 310000 Euro :D pak ještě asi 5x volal, kdy má nastoupit, že jsme se přece skoro dohodli..

a takhle se dá pokračovat se vším...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Milan199

28. 7. 2025, 4:03

Kdyby tady všichni přispěli se svými zkušenostmi s "řemeslníky", musel by Robocop spustil další server. Ale vyplač se :mrgreen: .

Nejvíc se mi líbila poznámka co tady kdysi padla : // cituji zpaměti - prosím nekritizovat přesnost //

"To jsi tu neměl psát. Až najdou těla, bude mít policie nepříjemné otázky".
RaS

28. 7. 2025, 5:36

už psát nebudu...

tak ještě strojařskou tady z fóra... kdysi jsem dělal nějaký domeček a chtěl udělat hřídelku na nějaký ložisko, ve výkrese bylo nějaký 15h7, hřídelka za 400,- poslal jsem zákazníkovi domeček a přeposlal hřídelku od jednoho člena fóra .. zákazník mě poslal video jak ložisko spadne na hřídelku s vůlí jak kráva, oměřil to nějakou Lidl šuplerou a ukazovala asi 14,78, tak jsem se pokusil reklamovat :D
nejdřív argument výrobce
1, já to měřil mitutoyem a bylo to 14,997
2, zaslané video jak se to houpe na ložisku a fotka z Lidl šuplery - argument Lidl je na hovno, a ložisko je čínskej shit ty se dneska dělaj klidně o 0,2mm větší ať koupíme pořádné ložisko, a pokud to bude i dál tak ložiska se přece dělaj volnější na Loctite a že h7 je tolerance uplně nahovno, že to ani nejde udělat

a nejlepší je výsledek - zákazník to složil protože to potřeboval s tím, že se to poté vymění, dostal novou hřídelku a dodnes to nevyměnil, takže místní strojař měl pravdu, tolerance jsou k ničemu.. :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Milan199

28. 7. 2025, 8:17

RaS píše: 28. 7. 2025, 5:36 už psát nebudu...
...
Tak jsem to nemyslel ! Ale asi každý má svoje story s "řemeslníkama", kdy si říkal kolik je sazba za vraždu.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“