Ahoj, chystám se na opravu variátoru v soustruhu emu 200. Někdo nějaké rady? Dělal to už někdo? Na co si dát pozor? Je to opravitelné?
Díky moc za odpovědi…
Kart emu 200 - variator
Ahoj, kamarád to podstoupil, nechal si variátor zrepasovat přímo v Maďarsku u nějakého fachmana. Nicméně úplně se to nepovedlo a vím, že s tím nebyl spokojený a že to pořád nějak řešil. Nehledě na to, že se nikdy nezbavíš hlavní nevýhody - hlučnost, plynoucí z principu variátoru (přenos přes dva kužely kov na kov). Tedy jestli je na 200 stejný variátor jako na 250, předpokládám, že ano.
Osobně mám variátor v EMU-250, taky je v pr... a chystám vše na přestavbu na FM. Co jsem tak za ty leta vyčetl, tak to je to nejrozumnější, co se s tím dá dělat. Dělal jsem kdysi přírubu pro člověka, který takhle EMU koupil už předělané na FM a nemohl si to vynachválit.
Osobně mám variátor v EMU-250, taky je v pr... a chystám vše na přestavbu na FM. Co jsem tak za ty leta vyčetl, tak to je to nejrozumnější, co se s tím dá dělat. Dělal jsem kdysi přírubu pro člověka, který takhle EMU koupil už předělané na FM a nemohl si to vynachválit.
Dekuji za odpověď… něco takového jsem si také myslel…
Neposkytl by někdo informace jak přestavbu na frekvenční měnič realizovat?
Stačí dát motor přímo na vřeteno, nebo použít nějakou hřídel s převodem mezi? Popřípadě jaký motor? Jaký FM?
Když by se někdo podělil o info a pomohl radou tak předem velké díky..
Neposkytl by někdo informace jak přestavbu na frekvenční měnič realizovat?
Stačí dát motor přímo na vřeteno, nebo použít nějakou hřídel s převodem mezi? Popřípadě jaký motor? Jaký FM?
Když by se někdo podělil o info a pomohl radou tak předem velké díky..