ZDARMA:

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět
stanik84

15. 8. 2025, 5:09

Vím, chci to právě na sinusák stůl na toho Safaga 3025. Magnetu pár mám, jen všechno velký :D

Vím teď o prďáckým malým Studeru, ale to musím nějak domluvit :D . Ma to tak půl tuny. Což je celkem hračka.
Zbýňa

15. 8. 2025, 9:22

Tak má těch 400x150
Petrr

16. 8. 2025, 7:52

Jen k tem magnetum, zrovna vcera jsem behal po vsech co mam s magnetickou folii a 4 roky stara china 150x150mm s jemnymi poly ma opravdu stejne zobrazeni jako profi Wagner o stejnem polovani. Fakt to drzi hezky. Mam na ceste jeste 100x175mm co se ted prodava na Ali, tak pokud by to nebylo OK,napisu...

Kdyby nekdo mel zajem o magnet z BPH bez zdroje ( nemam jak odzkouset), jeden mi tu zavazi. Idealne si prijet k Brnu se zdrojem a zkusit. Kdyby fungoval, necham za 2,5tis.
Habešan
Kontaktovat uživatele:

16. 8. 2025, 8:00

A po kolika milimetrech jsou ty póly ?

Před časem jsem uvažoval o sestavení elektromagnetu, kde by jednotlivé E-plechy (s prokladem o srovnatelé tlouštce) tvořili jednotlivé póly.
Takže v praxi rozteč 1mm.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 8. 2025, 8:56

Habešan píše: 16. 8. 2025, 8:00 A po kolika milimetrech jsou ty póly ?

Před časem jsem uvažoval o sestavení elektromagnetu, kde by jednotlivé E-plechy (s prokladem o srovnatelé tlouštce) tvořili jednotlivé póly.
Takže v praxi rozteč 1mm.
na 300x150 z alíku jsem to teď měřil tak cca 1,7mm , mosaz tak 0,4 a železo 1,3 ....jako ber to s rezervou, každopádně není to stejná tloušťka
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Milan199

16. 8. 2025, 9:56

Habešan píše: 16. 8. 2025, 8:00 A po kolika milimetrech jsou ty póly ?
...
U těch magnetů platí že pólová rozteč by měla být zhruba stejná jako síla upínaného materiálu.
// informace od konstruktéra co mi "dělal" impulzní magnet na zakázku //

Běžně se dělají permanentní magnety s pólovou roztečí 2 mm. Ty co máme ve firmě // Walmag - Neomicro // mají 0,5 mosazi a 1,5 oceli.
Mlhavě si vybavuji, že zmenšení pod ty 2 mm mi rozmlouval, že pak rychle klesá upínací síla.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“