Pilous ARG 130
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mám ji už takových dvacet let a nikdy jsem tam nic nedoplňoval. Mám tam převodovku TOS Znojmo, výrobce říká, že za běžných podmínek není potřeba olej měnit. Pro neběžné podmínky bude asi platit tohle: https://d2.tos-znojmo.cz/cze/produkce/s ... -a/#mazani
Aleš Procháska
Mám taliansku prevodovku ... prikladán výňatok z manuálu :
Všetky jednotky radu U-MU, radu MD a radu I-MI, až do veľkosti 90 vrátane, sú dodávané spoločnosťou SIT vopred naplnené olejom
a nemajú žiadne olejové zátky, pretože použitý typ oleja je doživotné mazivo, inými slovami, nevyžaduje si
údržbu počas celej životnosti prevodovky.
Na požiadanie môžu byť prevodovky radu U-MU a radu 1-MI, až do veľkosti 90 vrátane, dodané s
olejovými zátkami, t. j. plniacou zátkou, vypúšťacou zátkou a kontrolnou zátkou hladiny oleja.
Prevodovky radu I-MI 110/130/150/175 sa dodávajú bez oleja, ale kompletné so všetkými olejovými zátkami, t. j. plniacou a vyprázdňovacou zátkou a kontrolnou zátkou hladiny oleja. V tomto prípade je naplnenie jednotky olejom úlohou zákazníka a samotný montér použije jedno z odporúčaných mazív na minerálnej báze alebo mazív na syntetickej báze...... syntetický olej ISO VG 320 PAG
Všetky jednotky radu U-MU, radu MD a radu I-MI, až do veľkosti 90 vrátane, sú dodávané spoločnosťou SIT vopred naplnené olejom
a nemajú žiadne olejové zátky, pretože použitý typ oleja je doživotné mazivo, inými slovami, nevyžaduje si
údržbu počas celej životnosti prevodovky.
Na požiadanie môžu byť prevodovky radu U-MU a radu 1-MI, až do veľkosti 90 vrátane, dodané s
olejovými zátkami, t. j. plniacou zátkou, vypúšťacou zátkou a kontrolnou zátkou hladiny oleja.
Prevodovky radu I-MI 110/130/150/175 sa dodávajú bez oleja, ale kompletné so všetkými olejovými zátkami, t. j. plniacou a vyprázdňovacou zátkou a kontrolnou zátkou hladiny oleja. V tomto prípade je naplnenie jednotky olejom úlohou zákazníka a samotný montér použije jedno z odporúčaných mazív na minerálnej báze alebo mazív na syntetickej báze...... syntetický olej ISO VG 320 PAG
A vsimni si, ze pisu pocas zivotnosti prevodovky, nie stroja
. Aj v mojom aute je prevodovka bezudrzbova. Dal som vypustit olej, ked som ho kupil a po 340 tisic z toho mal olej problem vytiect. Uz skrtali synchrony. Po vymene si to po par desiatkach tisic zase sadlo. Skusenost s dvoma autami, na fiate sa uz nedala zaradit 1. rychlost. Alebo snek z rotavatora, tam je predpis 20 hodin. Prve dva razy z toho vytiekla metaliza. Teraz uz na to prdim, co tam nalejem, to aj vytecie bez supiniek.