Kutilská frézka a soustruh, nebo kombo?

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Alios

9. 9. 2025, 7:31

:idea: :D Jo, to je ono. Asi takto bych to řekl, jako zkušenější začínajícímu. Pro někoho otrava, ale vždyť nemusí reagovat.

Jinak jsem koukal na ten Cirrtec a vypadá to dobře. :wink: Možná by fakt stálo za, to pouze to "kombo", tj. soustruh s frézkou dohromady. :?

Ještě něco pro potěchu, toto by úplně stačilo, postupně se propracovat k většímu, pokud by nestačila: :D
https://youtube.com/shorts/L4Zd23-uBcs? ... iqCVZpVSx2
RoM

11. 9. 2025, 10:31

Ahoj, ak by bol vážny záujem, planujem o neaký čas predávať podobne kombo emcomat 8.4 + FB2 - je to starší kúsok celkom poctivo vyrobený.
Inzerát nie je môj ale vyzerá to takto:
https://www.ebay.com/itm/266817402733#: ... tle%20use.

Ako bolo uvedené v skorších príspevkoch, idem po čase upgradovať na trochu väčší kusok
Len cena nebude okolo 2000€ :-(

Ak by bol záujem, viac v SZ.
Zdenek Valter

13. 9. 2025, 2:30

Výběr stroje je pro začátečníka velmi náročný, zejména pokud je prostorově omezený.
To byl i můj případ.
Nemůžu ale úplně souhlasit s tím, že by se na malých strojích nedalo dělat přesně.
Jde to, ale jak říkají kolegové s těžšími a zejména tužšími stroji, spíš to šudlání ;-)
Nicméně já jsem si našel své mašinky a zejména soustruh jsem výrazně vylepšil.
Už to tady bylo, že u nás se často prodávají nové čínské stroje s ne zrovna dobrou kvalitou,
takže po těchto zkušenosti se soustruhem jsem si koupil frézku v UK v době kdy byla ještě v Unii
Co se týče vybavení tak jsem v ceně minimálně 4x vyšší než byla cena vlastních strojů.
Asi pokud chceš něco aspoň trochu slušného tak možná stránky paulimot.de mohou být vodítkem.
Je dobré říci co na tom chceš dělat, protože se může stát to, že to nebude v možnostech těch malých strojků.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Zdenek Valter

13. 9. 2025, 4:03

Za mne kombo určitě nee, při frézování bych byl dost omezen.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“