Kuličkové ložiska se volí až pokud hříděl uděla 30 (nebo 60, přesně nevim) ot za min.
Kluzné stačí.
Já bych osobně nedavál žadné. Prostě navolno ocelová hřídel v hlinikovém domku. Otázka co je to za klapku. V první příspěvku jsem si představil klapku v karbecu. A někde v diskuzi je délka 1,5m.
způsob uložení
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Je to klapka slozena s peti sprazenych klapek o celkove plose 1500x1000
Trosku vetsi karburator
Trosku vetsi karburator

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
U třecích ložisek je třeba zvážit to, že pokud je máš někde v proudu horkého vzduchu, udělá se tam časem taková vrstvička kejdy z prachu a maziva která zatuhne a pohon půjde těžko až se nakonec zastaví. Pokud tam teda nedáš nějaké zemědělské vůle. Valivé tím netrpí.
Také bych volil kluzné pouzdra.
ZX 100k určitě ne !! K vůli teplotě.
Ideal ZX-324 , nebo ZX-324 V1T atd. vyšší řady s uhlíkem ...
Výhoda, není třeba mazat .
Teflon (PTFE) ... v žádném případě !!! jak někdo psal , je to měkká sračka .
Jaké jsou průměry, síla stěny , vůle na hřídel , tlaky a kluzná rychlost ?? Důležité vědět .
ZX 100k určitě ne !! K vůli teplotě.
Ideal ZX-324 , nebo ZX-324 V1T atd. vyšší řady s uhlíkem ...
Výhoda, není třeba mazat .
Teflon (PTFE) ... v žádném případě !!! jak někdo psal , je to měkká sračka .
Jaké jsou průměry, síla stěny , vůle na hřídel , tlaky a kluzná rychlost ?? Důležité vědět .
já bych volil nějaká obyčejná kuličková ložiska za pár korun dostupná na každým rohu, 6203 2RS ??????
navíc pokud by se mezi skříní a ložiskovým domečkem udělala nějaká vzduchová mezera tak ty ložiska nebudou tolik tepelně namáhaná
udělat domečky snadno zvenku rozebírací a vyměňovací ty ložiska, asi v provedení 2RS a neviděl bych v tom problém
měla by být i chráněná nějakým labyrintem
ale je to jen můj pocitový názor
navíc pokud by se mezi skříní a ložiskovým domečkem udělala nějaká vzduchová mezera tak ty ložiska nebudou tolik tepelně namáhaná
udělat domečky snadno zvenku rozebírací a vyměňovací ty ložiska, asi v provedení 2RS a neviděl bych v tom problém
měla by být i chráněná nějakým labyrintem
ale je to jen můj pocitový názor
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Ten Mandik je obdoba, jen nedava teploty nad 80st, a neni delane na trvale pohyby, nastavit parkrat klapku a konec, pohony Belima jsou taky plastove nanic..
To je konstrukcne plastovej konec klapky ulozenej v plechu,
Ty jsem oslovil a moje podminky nesplnej
To je konstrukcne plastovej konec klapky ulozenej v plechu,
Ty jsem oslovil a moje podminky nesplnej
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
No oni tam mají plasty a gumy proto jen 80°.
Pri vyšších teplotách se použivá normalně ocelový čep v hlinikovém domku.
Ve dvou případech se použiva kluzné ložisko z bronzu.
1, Požádavek na klidný chod a neomezenou životnost (hliník se po čase vychodi, ale stačí převrtát)
2, Konstruktér to tam automatický návrhne.
Pri vyšších teplotách se použivá normalně ocelový čep v hlinikovém domku.
Ve dvou případech se použiva kluzné ložisko z bronzu.
1, Požádavek na klidný chod a neomezenou životnost (hliník se po čase vychodi, ale stačí převrtát)
2, Konstruktér to tam automatický návrhne.