cnc jeřábek 1250x4000

dvoracek.a
Kontaktovat uživatele:

8. 10. 2025, 6:27

jo jo při houmování to přejede do x minus 15 y ninus17 a pak naskočí eror negative soft limit zajímavé že Z zustalo fungovat zkoušel ho vypnout v poloze x0y0z0 tam sem najel přes mpg a znovu zapnout, ale hýbat při vypnutém sem ještě nezkusil díky vyzkouším zítra
cnc routr 125x400 cm + truhlářské stroje
www.facebook.com/truhlarnadvoracek
dvoracek.a
Kontaktovat uživatele:

9. 10. 2025, 6:54

ahoj tak sem dneska zase zápasil
jako už se dostanu do požitelného stavu stroje ale

je rozhozené automatické najeítí na home
po zapnutí stroje to předtím fungovalo tak že se v kterémkoliv místě na cnc zmačklo home a on najel na koncáky xyz0 tam si zacvakal a bylo hotovo ale ted je to rozbité fungkuje jen Z
xy ten koncák přejede a naskočí eror soft negative limit

takže sem se za pomocí AI dozvěděl
že mám přepnout parametr 961 a 962 z režimu 0(sínač) do režimu 1 (index)
mám udělané čárky kde byla puvodní nula stroje takže tam musím +- milinetr dojet přes mpg nebo jog pak udělám home a mužu frézovat

ale když to vrátím zpět 961 na spínač a zkusím home tak my to zase přejede ty koncáky, to samé když to mám na index a spustím to někde na stroji tak si tu strojní nulu udělá klidně v půlce stroje plus k tomu hodí hlášku že to není ta správná nula co je někde uložená

tohle všech dělám v reřimu uživatel na přenutí do režimu ladění sem raději nesahal(tím sem to předtím asi způsobil)
AI nevěřím ta my tvrdí že odešli baterky co si pamatují polohu ale to my přijde blbost že by odešli najednou obě (jak u X tak u Y)

předem díky za případné rady
odkaz k prametrůmhttps://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
cnc routr 125x400 cm + truhlářské stroje
www.facebook.com/truhlarnadvoracek
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“