400 + 400 ks hřídelek d15/12mm h6 (broušený polotovar) délky 50mm se zápichem na Segerovku

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
RaS

10. 10. 2025, 7:26

Poptávám výrobu cca 300-400ks hřídelek :
délky 50mm +-0,5, průměr 15 a délky 30, průměr 12mm
- srazit hrany a na jednom konci zápich na Segerku (1,1mm šířka drážky pro 15ku),

broušený polotovar chromovaná C45 - běžná pístnicová tyč h6 nebo f7 (upravím si protikus) )
výkres doplním, počty délek upřesním...
r
ozhodující TERMÍN a pak CENA,

děkuji za nabídky
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
martasg1
Sponzor fora

10. 10. 2025, 10:58

sz
CNC obrábění :shock:
RaS

11. 10. 2025, 8:42

očekávám nabídku ve stylu termín a cena,
předpokládám, že nabídne někdo se soustruhem s podavačem, kam lidská ruka "nesáhne", nabídky typu nařežu pilou, spáchám to nějak na MNce pravděpodobně nemohou být konkurenceschopné
děkuji
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Jonáš

14. 10. 2025, 10:01

Ahoj,

bez výkresu nacením těžko, ale dle popisku bych se nebál dát cenu 17 kč/ks a termín je 4 dny od dodání materiálu při 400 ks

Jonáš Peterka

723 032 039
RaS

15. 10. 2025, 6:20

Děkuji, všem za nabídky, zejména si vážím těch, kteří napsali cenu a termín i bez výkresů a složitých diskuzí...
koncem týdne bude (nebo nebude :lol: ) schválena finální konstrukce a půjde to do výroby, objednávku předpokládám v příštím týdnu, výrobek bych potřeboval do poloviny listopadu

Výkres samozřejmě bude až po finálním doladění, z mého pohledu nehraje roli na cenu, jestli bude mít hřídelka se zápichem 50 nebo třeba 45mm a to bude teprve upřesněno na základě dostupnosti dalších dílů
Charon
Sponzor fora

15. 10. 2025, 6:49

RaSi promiň že ti zaplevelím vlákno, nějak jsem nenašel vhodnější :)

Kluci vím že tohle je seriovka pro cnc, ale kolik si ceníte času na individuální výrobu na klasice? Já dopředu říkám, že já hobík nejdřív dlouho přemejšlím, jak vyrobit, pak nějak udělám, tudíž můj čas s prostojema se nedá brát za bernou minci :? A mám problém aspoň řádově odhadnout za kolik...
Živí mě něco jiného, obráběním bych umřel hlady, proto dělám za pochutiny a chlast, ale občas to nejde, byl by jste někdo ochoten hodit třeba foto malého vyrobeného kousku a orientačně cenu? Děkuji

A pokud to moc vadí, samo založím nové vlákno
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
RaS

15. 10. 2025, 8:45

já jsem s tím v pohodě a přidám své zkušenosti

mám dospělé CNC "doma na zahradě" živilo mě po předchozí práci několik let jako přivýdělek, pořídil jsem ho hlavě proto, že nikdo nechce dělat kusovky a neví co za to...
vždy jsem k tomu přistupoval tak, že to "dělá samo" a hodinovou sazbu jsem měl od 300-700Kč, pokud jsem u toho musel stát, protože výrobek trval minuty a nemělo smysl ubíhat jinam tak jsem dělal třeba za 700,- když se obrábělo něco hodinu dvě v kuse tak jsem upnul, pustil, šel si po svém a takhle jelo CNC klidně 16hodin v kuse, jen jsem chodil ofouknout špony a vyměnit výrobek a klidně jsem to měl za 300,- /hod
vždycky jsem nějak odhadl cenu, na začátku jsem prodělával kalhoty, zlámané nástroje, absolutně neodhadnutý čas, zničený materiál a výrobky byly za minus :D , vždy jsem ale dodržel dohodnutou cenu, na začátku jsem si řekl půl hodina programování, hodina frézování, 200 materiál a bylo to za 1000,- realita dvě hodiny programování a úprava programu, 4 hodiny u frézy materiál x3, zlomená fréza za 400 a když jsem byl na 0 tak to byl vlastně úspěch :D
později jsem se dostal do stavu, že jsem uměl odhadnout výrobu dost přesně, zlomený nástroj v podstatě jen vlastní blbostí, řezné podmínky vyladěné a opravdu se na tom dalo slušně vydělat i za 400/hodinu (neplatím nájem, starší stroj, který jsem si v podstatě celý postavil sám, žádný servis atd)
ale dostal jsem se do stavu, že už nehoním peníze, nemám čas a radši to zadám třeba tady na fóru.. bohužel mám tu nevýhodu, že vím (mám představu) kolik to trvá a mám představu o ceně

realita tady na fóru dle mne: je zde spoustu šikovných ale i naprosto neschopných lidí, dost lidí tady melouchaří na strojích zaměstnavatele, a "fakturuje" to bez faktury jak domovská firma, nebo zde jsou hobící, kteří si třeba dají cenu 200kč/hodinu ale absolutně nejsou časově konkurenceschopní novým strojům, kteří i když dělají za 10násobek tak jsou rychlejší a celkově levnější o kvalitě nemluvě

zrovna k tomuto výrobku mi někdo kalkuloval výrobu stylem, uříznu na pásovce strčím do dorazu 2x vyměním nástroj a otočím a až to všechno spočítám kolik to sebere času tak udělám cenu, na konci podotknul, že vlastně ani neví jestli umí udělat zápich 1,15mm, znám ho osobně a chtěl jen pomoci ale tímto stylem to nikdy nemůže být konkurenceschopné - přesto mu děkuji

nebo tady jsou lidi, kteří to zkusí stylem něco nabídni..

proto si strašně vážím veřejné nabídky, s jasnou cenou, bohužel pro ně je to většinou tak, že někdo tu cenu neveřejně podstřelí

a většinou to dopadne tak, že ofiko zadaná objednávka u firmy. která se tím živí má několik strojů na dílně vyjde levněji včetně dokladu...

říkám to nerad, už sem moc nechodím ale přijde mi to takové jak jsem popsal...
Elastor

15. 10. 2025, 9:51

Dobrý den,
Mám dlouhotoč Swiss STAR VNC-20.
Proto bych se mohl dostat s cenou za kus i pod 20 Kč.
Podavač mám na 3m tyče.

Termín dodání koncem října.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“