nové origo hiwin lineáry a značkové kuličkáče.

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět
Pipik

16. 10. 2025, 9:46

Hoj.

Zrovna tvořím větší objednávku od svýho dodavatele na lineáry a kuličkáče.
Posílá originál hiwiny za hezký peníz - (krásný hladký chod, jeden vozík jak druhej, možnost i volby stupně předpětí vozíků, prostě jinej level než klasika čína).
Kuličkáče beru od TBI motion, umí válcovaný/broušený, bohužel jen až do C5 (umí teda až do C0, ale tu mi běžně nedodají), ale i různé matice. Beru dvojité předepnuté P1.

Poštu budu asi volit leteckou, je to dražší, ale posledně mi ta bedna šla po vodě tři měsíce.... :(

Takže kdyby jste někdo chtěl něco přihodit, poštovný nějak poměrně rozdělíme. Přijde mi to jako vcelku dobrý ceny, tak proč se nepodělit, a když už to má cestovat přes půl světa... :)

Vzorek cen -
HIWIN HGR20-L900mm - 30usd + vozík HGH20CA -15usd
HIWIN HGR15-L550mm - 16usd + vozík GHG15CA - 13usd
kuličkáč broušený 20mm, doublematice C5 P1 - OFNUR2005DGC5 - 960mm - P1 - 280usd
kuličkáč broušený 15mm, doublematice C5 P1 - OFNUR1605DGC5 - 400mm - P1 - 163usd
(vč. opracovaných konců)
vřeteno ISO20 ATC 2.2kw 30000rpm 380V watercooled ceramic bearings - 1050usd (moc hezký) - běžně s trnama s ER20, ale mají i s ER25!
Bezdrátový pendant WHB04B-6axis - 98usd
jinak klasiku, ale supr kvalitu kuličkáče+matka TBI SFU1605-L600mm C7 - 60usd
Naposledy upravil(a) Pipik dne 17. 10. 2025, 10:28, celkem upraveno 1 x.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
jean

16. 10. 2025, 11:41

Pipik, kludne sa s tebou stavim, ze to nie su origo hiwiny. My ich pouzivame relativne velke mnozstvo, mame individualne zlavy a aj tak su tie ceny uplne inde. Co nemusi vadit, sam mam doma kopie hiwinu a funguju dobre.
Maty_Sch

16. 10. 2025, 11:47

Další objednávku budeš dělat kdy? Kdyby to bylo třeba půl - rok přidal bych se, jen bych se o tom nějak rád dozvěděl :lol:
Pipik

16. 10. 2025, 12:20

Maty_Sch píše: 16. 10. 2025, 11:47 Další objednávku budeš dělat kdy? Kdyby to bylo třeba půl - rok přidal bych se, jen bych se o tom nějak rád dozvěděl :lol:
Jo, cca jednou ročně dělám tyhle větší objednávky.
Pipik

16. 10. 2025, 12:30

jean píše: 16. 10. 2025, 11:41 Pipik, kludne sa s tebou stavim, ze to nie su origo hiwiny. My ich pouzivame relativne velke mnozstvo, mame individualne zlavy a aj tak su tie ceny uplne inde. Co nemusi vadit, sam mam doma kopie hiwinu a funguju dobre.
Klidně.
"lepší" čínu jsem taky kdysi používal, ale co mi dala na výběr jestli chci "hiwin" nebo origo Hiwin, tak jsem vzal origo. A přišlo něco v mnohem vyšší kvalitě. Navíc laciný klony zpravidla neumožňují volbu předpětí či širší variabilitu vozíků, prostě je nedělaj. Tady si můžu volit všechno co má hiwin v datasheetech.
Jako víš co - jestli to je boční kanál z origo fabriky mě nějak netrápí. Podstatné je že jsou mnohem kvalitnější než klasická čína. A cena? Že to v EU prodávají "renomovaní" prodejci za 4000,-/metr? Klidně to taky za tu cenu budu prodávat, nic mi v tom nebrání. Lidi nechtěj levný věci zpravidla právě proto že jsou levný - že je to ten samý produkt tak nějak neřeší :lol:
jean

16. 10. 2025, 2:37

no, ako myslis.... Ale pride mi nefer to ponukat ako original Hiwin, lebo je to fejk
Pipik

16. 10. 2025, 4:01

jean píše: 16. 10. 2025, 2:37 no, ako myslis.... Ale pride mi nefer to ponukat ako original Hiwin, lebo je to fejk
Kdyby to byl fejk, tak by to opravdu bylo nefér, to souhlasím.
Jenže není.
Soudíš pouze podle ceny, nic víc nevíš :wink:
Nikoho nenutím, ale pokud se ti teda cena nezdá, tak spešl nabídka jen pro tebe - 4000,-/metr. Pak už bys to asi nezpochybňoval, což? :D

Neber to osobně. Já si jen už dávno ověřil že cena neznamená kvalitu, a platí to i obráceně - kvalitní věci lze sehnat i za rozumné ceny, když se nebojíš, umíš si otevřít hubu, a ptáš se na správných místech.
Pro srovnání - vem si třeba TBI motion lineáry. Jsou nemlich stejně kvalitní jako hiwin, stejnej sortiment. Ale ceny i tady u EU dodavatelů už jsou podstatně níž než u hiwinu. A já obcházím i tyhle dodavatele a jdu rovnou do fabriky. Mám to ještě o něco levněji a navíc ochotněji než u místních obchodníků. O servisu ani nemluvě, nebe a dudy.
jean

16. 10. 2025, 4:07

Neviem, kde si prisiel na to, ze kupujem hgr 20 za 4000. Ale dobre. Kazdeho boj...
Pipik

17. 10. 2025, 10:31

Jelikož se mě hned několik lidí ptalo na ty ATCčka - jsou ve variantách 220V i 380V, a dávala mi na výběr mezi tím kratším typem se širokým vrškem a dlouhým typem.
Jsou celokovová, nejsou to ty podezřele levný srandy s hliníkovým tělem.
A na dotaz - mají i ISO20 kužely s ER25 kleštinama. ...jakkoli mi to přijde už trošku na hraně cpát do 2.2kw vřetena tak velký nástroje, ale tak případy jsou všelijaké.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“