Ahojte,
poprosim o radu skusenejsich. Mam G1F (aj ked na stitku je G1L) a zohnal som si na to kliestiny - 4 mm, 6 mm a 8 mm. Potreboval by som vyskladat nejaku sadu frez, s ktorymi pokryjem povedzme 80 % roboty. Nikdy som manualne nefrezoval. OK - semtam, nejaka drazka, ale skor to bol adrenalin ako frezovanie.
Na jemnejsie veci mam 3040 CNC.
Moje pouzite man. frezy:
- Otvory do fareb. kovov, konstrukcna ocel (mam napriklad 10mm hruby hlinik a potrebujem do toho vyrezat napr. 50 x 100 otvor).
- Zapustenia slepe
- Zarovnanie hrany po vypaleni laserom
- Zarovnanie ploch
1. Vy skuseny mate odhad, co ten stroj zvladne.
2. Jednobrite, dvoj, stvor?
3. Potesia ma aj konkretne typy a znacky. Nieco nie drahe, ale zas nie nejake "blato", co zatupim po jednom kuse.
4. Je mi jasne, ze na farebny kov/ocel zrejme ide iny typ frezy - Ale je nieco s prizmurenym okom univerzalne? Viac robim s makkymi kovmi.
Velmi pekne dakujem,
Maros
"Univerzalne" frezky pre Deckel G1F
-
zverodoktor
Ahoj,
Ty máš ten pantograf prerobený na cnc?
Ty máš ten pantograf prerobený na cnc?
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Ahoj,
no to je ten zmatok. Ja som to kupil bez pantografu - freza ma stitok G1L. Objednal som kliestiny G1L a ked mi prisli, tak som zistil, ze potrebujem kliestiny G1F. Niekto tam zrejme prehodil celu tu hlavu z G1F. Maju uplne ine rozmery.
Na CNC som to neprerabal este. Su tam velmi vybehane tie zavitove tyce, musel by som to vymenit a riesit tie puzdra.... a prestalo sa mi chciet. Ale niekedy to mozno spravim, ked bude cas.
no to je ten zmatok. Ja som to kupil bez pantografu - freza ma stitok G1L. Objednal som kliestiny G1L a ked mi prisli, tak som zistil, ze potrebujem kliestiny G1F. Niekto tam zrejme prehodil celu tu hlavu z G1F. Maju uplne ine rozmery.
Na CNC som to neprerabal este. Su tam velmi vybehane tie zavitove tyce, musel by som to vymenit a riesit tie puzdra.... a prestalo sa mi chciet. Ale niekedy to mozno spravim, ked bude cas.