Tak nevím, jak je to možné, ale prostě to z toho materiálu předdefinovanou lodičku tisknout chtělo.
Jinak, když jsem dal správný materiál (PLA), tak s tiskem najednou není problém
Tak nevím, jak je to možné, ale prostě to z toho materiálu předdefinovanou lodičku tisknout chtělo.
a po prvnim zapnutí si nainstaloval aktualní firmware? třeba tam byl nějakej pravěkej kterej to dovolil...
obecně mohu doporučit jakejkoliv Bambulab, je jen na tobě co na tom chceš dělat a podle toho si vyber, zakrytá, nezakrytá...AMS...nebo tisk pouze jednoho matroše ale tuny....Rider 79 píše: ↑27. 10. 2025, 8:27 Zdravim tiskaře a vše v tom zasvěcené ,
Chci něco vyzvědět na porovnání mezi Mk4s a X1c jestli nemáte někdo zkušenosti a porovnaní z provozu
Chtěl bych nahradit endera a nemohu se nějak rozhodnout k čemu se přiklonit a jestli je mezi nimi moc velký rozdíl
Byla mi nabídnuta x1c ale má asi už 1000hodin tak nevím jestli už není poni a prý mají celkové problém i Sw tak bych se chtěl něco dovědět jak jsou na tom vase stroje po čase provozu
Předem díky za nějaké podeleni se o postřehy
z provozu
co znamená díly nic moc?lubbez píše: ↑20. 10. 2025, 8:48 Trochu oživím vlákno. Po letech provozu Ultimakeru 3ex mi přestala fungovat levá hlavice (print core) AA04. Tedy rozborka, která se posléze nepovedla. Spojovací díl mezi chladičem a tryskou byl nerozebiratelně spečený a prasknul.No nic, mám náhradní a ještě další díly navíc. Samozřejmě jsem "náhradní" print core rozebral a hrůza. Čínský soudruh se pochlapil. Izolační teflonová trubička chybí, jedinej díl není odhrotovanej a začištěnej. Klika byla že byl i blbej kontakt na termistoru a print core nefungoval. Překvapivě samotné díly byly o dost lepší. Rozdíl mezi Holandským a Čínským originálem je docela propastný.
Proč o tom píšu, když už jsem tiskárnu kalibroval, přišel soused na kafe a nakonec přinesl extruder z Bambíka P1P abych mu vyměnil původní díly za kalené ?? (upgrade na X řadu) Práce na chvilku, ale díly opět nic moc. Tedy - v kvalitě zpracování na druhém místě za Ultimakerem, ale hodně vysoko nad čínou. Hol to chce ostražitost a případné drobné doladění.
Toto jsou kola extruderu a sestava trysky P1p.....v ktere casti byla vada?
U Bambulabu se žádné trysky nešroubujou