Problém impregnace trámů staré střechy
Moderátor: sysel
Jj, kuna je pěkná svině. Znám borca, jemuž vylezla po brizolitové zdi na 2patrový barák, po okapové trubce překonala přesah střechy a vylezla nahoru (viděl to na kameře) a to vše jen proto, aby na střeše přehryzla kabel k wifi anténě a následně zas podobným způsobem slezla dolů.
-
zverodoktor
To sa tu už dakde preberalo, že v rámci ekologizácie ti gumové potrubia vyrobci automobilov plnia organickým materiálom (odpadom) a výsledok je mňamka pre háveď. Tuším sa spomínali aj rybie šupiny.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
náhodou geniální tah, jsi moderně eko zelený, a ještě máš zajištěnou potřebu servisu 
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Ahoj kluci
Tak dlužím jak to dopadlo s tou střechou
Každý den jsem s nima dělal pomáhal a kontroloval , jak to dělají
Střecha by bývala hotová ted v pondělí, jenže za prvé špatně spočítali hřebeny a jeden chybí. Copak to, to se dodělá , ale ja myslel , že mě šlehne .V pondělí, jak odjeli jsem se podíval na střechu a vidím tu hrůzu . Zkurvili sněháky ! Měli dát dolní a horní řadu proti sněhových zábran cca 10cm vždy cik cak. Už balili nářadí a narychlo to šel dodělat Ukrajinec a já u něj na chvilku nebyl a ten to úplně zkurvil . Okamžitě jsem volal ať se vrátí .a chci novou střechu nechci žádné šrouby díry navíc. Majitel se omlouval bude sleva a že udělají delší sněháky a dají je do stejných děr (použiji staré sněháky jako šablonu na díry) a rozměří je tak ,aby byl přesah nových ok
Takže zítra odpo ve Čtvrtek dodělají ten hřeben a předělají sněháky. Takže nemůžu na sraz ach jo
Tak dlužím jak to dopadlo s tou střechou
Každý den jsem s nima dělal pomáhal a kontroloval , jak to dělají
Střecha by bývala hotová ted v pondělí, jenže za prvé špatně spočítali hřebeny a jeden chybí. Copak to, to se dodělá , ale ja myslel , že mě šlehne .V pondělí, jak odjeli jsem se podíval na střechu a vidím tu hrůzu . Zkurvili sněháky ! Měli dát dolní a horní řadu proti sněhových zábran cca 10cm vždy cik cak. Už balili nářadí a narychlo to šel dodělat Ukrajinec a já u něj na chvilku nebyl a ten to úplně zkurvil . Okamžitě jsem volal ať se vrátí .a chci novou střechu nechci žádné šrouby díry navíc. Majitel se omlouval bude sleva a že udělají delší sněháky a dají je do stejných děr (použiji staré sněháky jako šablonu na díry) a rozměří je tak ,aby byl přesah nových ok
Takže zítra odpo ve Čtvrtek dodělají ten hřeben a předělají sněháky. Takže nemůžu na sraz ach jo
SCHAUBLIN 53,GACK K15,GACK H185,Weiler,Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
-
zverodoktor
Ahoj,
tak to je naozaj mega pech. Ja sa v strechách vôbec nevyznám, môžeš prosím trochu viac rozviesť, prečo takto ako to je na fotke je to blbo? ( 10 cm cik-cak by som si predstavoval tak ako na fotke
). Želám ti, nech to rýchlo napravia a môžeš sa začať v novej dielni zabývavať
.
tak to je naozaj mega pech. Ja sa v strechách vôbec nevyznám, môžeš prosím trochu viac rozviesť, prečo takto ako to je na fotke je to blbo? ( 10 cm cik-cak by som si predstavoval tak ako na fotke
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Ahoj Andrej mít konečně svoji dílnu je můj celoživotní sen. Dekuji ti za přání . Snad se jednou a možná už příští rok dočkámzverodoktor píše: ↑5. 11. 2025, 7:08 Ahoj,
tak to je naozaj mega pech. Ja sa v strechách vôbec nevyznám, môžeš prosím trochu viac rozviesť, prečo takto ako to je na fotke je to blbo? ( 10 cm cik-cak by som si predstavoval tak ako na fotke). Želám ti, nech to rýchlo napravia a môžeš sa začať v novej dielni zabývavať
.
Tahle firma jen v naší ulici dělala během cca roku cca 5 střech
Problém plechové střechy je pokud napadne sníh a dojde k oblevě. Tak sníh na tom plechu odtaje naráz a všechen naráz žuchne dolů.
Na všech těch střechách dělají jako zábrany třeba i jednotlivé jakoby bodliny to je pracné a je to vidět málo a nebo takové jakoby podélné žebříky ale ted častěji tyto podélné plechové zábrany v barvě plechové střechy je to rychlejší a levnější ale Těch řešení je více.
Mohli by tu plechovou zábranu udělat po celé délce střechy i v kuse a párkráte jsem to i viděl. Ale poslední dobou co vidím dělají zábrany tímto stylem , jak u mě střídavě jedna zábrana podélně cca 2m dlouhá dole a a něco výše opět druhá zábrana ca2m dlouhá nahoře .Spodní řada se má vždy s tou horní řadou a zase konec horní zábrany s koncem té dolní zábrany o cca10cm překrývat .Tak to dělají , aby ten sníh , kdyby byla mezi zábranami díra touto mezerou nepropadával a i to pěkně vypadá . Na foto to asi nebude tak vidět ,ale mě to fakt nepochopitelně udělal ten exot halabala ,jak ho to napadlo někde jsou konce zábran dolní a horní rada správně prez sebe 10cm ,někde jsou konce zábran zároveň, a někde je mezi konci zábran i 10cm mezera .Celou dobu jsem vždy pracoval pomáhal s nima každý den a zároveň dohlížel. Každý den jsem jim přivezl snídani a udělal oběd a vařil kafe.A když to konečně dodělají a jsem vcelku spokojený a před tím než odjedou a ja už se s nima u brány loučím ,tak ten doveda řekne “Jé já ještě přidělám tyhle sněháky z té druhé strany to bude hned “ (podotýkám, že na prvé straně střechy udělal tyto zábrany naprosto pěkně) Tak jsem neměl důvod ho jít kontrolovat jak to dělá! No myslel jsem že mě klepne když jsem to uviděl.
Poreferuji až mi to předělají
SCHAUBLIN 53,GACK K15,GACK H185,Weiler,Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
A nejlepší bude, až zítra zapomene, že to dělal sám a pronese typickou řemeslnickou větu "... který hovado vám to dělalo..."
.
Držím palce.
Držím palce.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Uplně nechápu význam sněhuláku. Tam kde máš dům už metry nenapadnou nikdy. Sněhulák drží i male vrstvy a ty zbytečně zatěžují střechu či prosakují mizerně udělanou pojistnou izolací. Možná téma jako hromosvody, už ani pojištovny na nich netrvají.
Ted určo zase nějaký dement napíše, že má na horách metr na střeše a navíc bydli na vrcholu kopce, kde blesky lítají každý den
Ted určo zase nějaký dement napíše, že má na horách metr na střeše a navíc bydli na vrcholu kopce, kde blesky lítají každý den