Ahoj vespolek, sháním jakékoli informace k německé sloupové vrtačce PK 20 (viz. foto). Budu rád za jakoukoli informaci, ideálně manuál.
Moc děkuju všem
Sloupová vrtačka PK 20
-
chazka1859
Naposledy upravil(a) chazka1859 dne 9. 11. 2025, 7:27, celkem upraveno 1 x.
-
chazka1859
Děkuju za upřesnění. Bohužel se i tak nemůžu k ničemu rozumnému dobrat. Mám problém se strojním posuvem, ale jsem absolutní laik, podobný stroj mám poprvé. Proto budu rád za jakýkoli tip, či radu. 
-
chazka1859
To jsem prostudoval, díky tomu jsem se alespoň k nějakým novotám dobral. Například k jemnému ručnímu posuvu kolečkem za vřetenem. Ale automatický posuv bohužel stále nedokážu rozběhnout. Myslel jsem si, že se spouští pákou "C" viz. fotka na začátku příspěvku, ale díky návodu už vím, že je to ovládání pojistky. Samotné spuštění dál zůstává záhadou 
V tom Tumlikovom navode na Pk 031 je to jasne napísané strana 17 provoz pri automatickem a poloautomatickem rizeni. Nakreslené je to na obrazku č. 9. Na opacnej strane vrtacky (lavá strana) ako máš paky ručneho posuvu (prava strana) je pod takým kruhovým deklom mikrospinač s kontaktami. Za nim by mal byt ten klíč na prepinanie provozu. Aspon teda myslím , jedine ze sa este dá otacat s tým kruhovým deklom.
V živote som tuto vrtacku nevidel, riadim sa len navodom.
V živote som tuto vrtacku nevidel, riadim sa len navodom.