Navíc tam mám v zimě kosu, protože tam jsou uskladněný brambory, a ty by nejradši měly teplotu kolem pěti nad nulou. Což ani s vypnutým topením na(ne)štěstí nedosáhnu, takže vydržej obvykle do konce února.
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Ty v tý dílně nic neděláš. Takhle čisto jsem tam měl druhý den po nastěhování strojů. Teď, když chci něco prezentovat, musím na venkovní stůl, ze kterýho ometu ptačí trus, nebo do obýváku
.
Navíc tam mám v zimě kosu, protože tam jsou uskladněný brambory, a ty by nejradši měly teplotu kolem pěti nad nulou. Což ani s vypnutým topením na(ne)štěstí nedosáhnu, takže vydržej obvykle do konce února.
No teď na zimu už tam nic nedělám a od té doby co jsem si dal novou podlahu tak tam mám i ruční lux
On prach je sviňa na věci okolo Fotovoltaiky.
Tzn. broušení atd. se provádí v dílničce vedle popř. venku
Zde mám jen F1S a tam lítají jen špony - .... lux a jsou pryč ......
když já jsem trošku pedant na úklid, je to sice opruz vždy když něco dělám ale už to mám v povaze.
Jinak mám ještě 3 dílničky, kde se mohu vyřádit.
Dvě jsou v teple baráku
a tam se přes zimu nacházím

On prach je sviňa na věci okolo Fotovoltaiky.
Tzn. broušení atd. se provádí v dílničce vedle popř. venku
Zde mám jen F1S a tam lítají jen špony - .... lux a jsou pryč ......
Jinak mám ještě 3 dílničky, kde se mohu vyřádit.
Dvě jsou v teple baráku
Něco málo z převážně ruční práce na Schaublin 102 (ozubené kolo je z odvalovky, loukotě na CNC)... vesměs obrábění v toleranci jedné setiny. Ultralehká zadní osa pro závodní RC autíčko v měřítku 1/28. Momentálně asi držím světový rekord ... jsem na 3,28gramu. Konkurence má cca 4,2g a hřídel z alu slitiny (životnost tak do první větší rány). Druhá moje verze se zušlechtěnou ocelovou osou je na 4,12 gramu. 
Disky jsou od konkurence .... dělám trochu jiný provedení, ale zákazník používá tohle tak jsem to ladil s nima.
Disky jsou od konkurence .... dělám trochu jiný provedení, ale zákazník používá tohle tak jsem to ladil s nima.
Možná ano, ale lepit to nejde (minimálně na jedný straně) ... musí to být rozebiratelný aby to šlo vložit do nápravnic s ložisky. Díra v těch nábojích je 2mm (carbon tyčka 3mm je osazená na 2mm) a to vnější osazení na nábojích je přesně obrobený na 2,99 a jde do 3mm kuličkových ložisek. Carbon polotovary jsou totiž moc nepřesný (klidně od 2,95 do 3,05) aby je šlo bez komplikací osadit do ložisek.
Asi by šlo udělat osu "3mm" z trubičky a vlepit do konců duralový špunty s přesným průměrem pro ložisko. Ale trubička 3mm zrovna doma nebyla ...
Myslel jsem to tak, že můžeš v osičce udělat odlehčovací vrt ("Ale trubička 3mm zrovna doma nebyla"), hlavňový vrták cca 1.5mm 50D pro tebe nebude problém 
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino