Řezání Geotextilie:
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
.. na stavbě to řežeme flexou, je to překvapivé, ale funguje jako rotační nůž. Tohle bych potřeboval na police (20cm) pod kvéry ideáně na pěknouše. Neoprem by asi udělal stejnou službu, ale je už zbytečně drahý. Plastů se bojím, nerad bych zjistil, že na 29 nebo pytlákovi to udělalo flek na povrchovce.
Těch 20cm je v pohodě. Pokud to chceš extra hezky, tak bych to řezal podle otočenýho rovnýho vinglu třeba 50x50 nebo co se mě doma válí. Záleží na tloušťce, já měl geošku i skoro 1cm silnou a tam už to chtělo fakt ostrej nůž a často lámat.
jen doplnim, ze lamaci nuz "noname" nebo treba i extol atd, je proti treba irwin, nebo cerny od wurtha uplna sracka, jak ohledne ostrosti tak ve vydrzi. fakt se ta vyssi cena vyplati. ja treba rezu obcas papirovy kapesniky, pohromade treba 10-15mm hromadku a chce to nechat nuz rezat = jet vicekrat lehce, nez tlacit a snazit se to riznout najednou.
rezani zdar !
t.
rezani zdar !
t.
-
zverodoktor
Úplnú pravdu vravíš. Ja som roky žgrlil na lámacích nožíkoch, lebo mi vždy prišlo škoda peňazí za čepele, veď aj tak sa raz dva vytupia a kupoval prevážne NoName. Nedávno som zo synom staval model z takých laserom vyrezaných dielcov z tenkej preglejky, tak som kúpil OLFA. Čepele sú tenšie, pružnejšie, výrazne ostrejšie a vydržia násobne dlhšie. Ešte sa aj krásne iba jemným páčením odlomí opotrebovaná časť čepele.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
tak OLFA jsou super skalpely, takze tech mam sady. a tam kde se nehodi a nastupuje lamaci nozik, tak ty ostatni znacky. na lamaci noziky OLFA mrknu.
a na hadry jednoznacne kulatej rezak. tam nema cenu neco strihat nebo pizlat nozikem. takze i geotextilie by mela jit rotacakem super.
t.
a na hadry jednoznacne kulatej rezak. tam nema cenu neco strihat nebo pizlat nozikem. takze i geotextilie by mela jit rotacakem super.
t.
zverodoktor píše: ↑29. 12. 2025, 3:21 Úplnú pravdu vravíš. Ja som roky žgrlil na lámacích nožíkoch, lebo mi vždy prišlo škoda peňazí za čepele, veď aj tak sa raz dva vytupia a kupoval prevážne NoName. Nedávno som zo synom staval model z takých laserom vyrezaných dielcov z tenkej preglejky, tak som kúpil OLFA. Čepele sú tenšie, pružnejšie, výrazne ostrejšie a vydržia násobne dlhšie. Ešte sa aj krásne iba jemným páčením odlomí opotrebovaná časť čepele.
mimochodem, když zmiňujete rotační řezáky, nemáte někdo tip kde koupit LEVNÉ náhradní řezací kolečka?
mám loupačku na kabely (nějakej čínskej vehement za 1500,-) s kolečkem D35mm a nikde nemůžu najít náhradní nůž, aby nestál podobně jak celá řezačka
mám loupačku na kabely (nějakej čínskej vehement za 1500,-) s kolečkem D35mm a nikde nemůžu najít náhradní nůž, aby nestál podobně jak celá řezačka
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU