Co jste dneska bastlili? Vytvareli....

Odpovědět
Charon
Sponzor fora

15. 1. 2026, 2:18

Thomeeque píše: 15. 1. 2026, 1:58
Xy :roll: U poklopu jsem položil pár dotazů ohledně zinkování a u schůdků jsem mám pocit poptával materiál nebo výrobu něčeho. Taky bych ti mohl při každé příležitosti psát, co si myslím o sběru veteše po Wehrmachtu, ale nemám to zapotřebí, respektuju, že každého baví něco jiného.
Nejen po Wehrmachtu, i Luftwaffe, Kriegsmarine, Sturmableitung a Schutzstaffel :lol:

Jinak kolo nevyráběj, až budeš potřebovat, mám ho odtud :)

https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 211%210%21
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
RaS

15. 1. 2026, 2:29

vyplatí se ještě v dnešních dobách "všeho" takováhle stavba?
rozumím tomu, že člověk neplatí svoji práci a chce něco dělat, ale když vidím co dneska stojí materiál, pohon, kola atd tak si říkám, jestli ta komerční věc i bez té práce nevyjde levněji?

pochopil bych ještě stavět něco co nejde koupit, ale kopírovat komerční výrobek?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
zverodoktor

15. 1. 2026, 3:51

Neoplatí. Jedine, ak cesta je cieľ, chcem niečo experimentálne, alebo mám v robote prístup k strojom, materiálu a čas, tak tam tvorím a tým si privyrábam.
Na Bazoši sa často objavujú buď komerčné brúsky z druhej ruky kde majiteľ zistil, že na výrobu nožov nemá čas, alebo talent. Ja som kúpil brúsku od týpka druhej kategórie. Malú, pekne premyslenú, z pekných výplalkov, nafarbená, s motorom a pásmi za cenu za ktorú by som kúpil tak materiál a dal urobiť tie výpalky.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“