Olej do řetězové pily
Pokud Ti stačí takhle malý množství a je to do akupilky, tak si kup cokoliv hustšího, třeba M6A nebo Ti třeba něco zbylo po výměně oleje v autě. Hustší olej zajistí spolehlivý mazání i spodku lišty. Já k nový Makitě dostal origo olej konsistnce oslazenýho čaje. Po 5 minutách řezání řezání bukovejch větví spodek lišty úplně suchej. Ale byl 100% EKO.

Naposledy upravil(a) jenicek dne 3. 2. 2026, 3:11, celkem upraveno 1 x.
Do svejch stihlů leju motorák, vyjetej ze stabilního dieselu v administrativním baráku, už x let žádný problém. On ten diesel teda jede ročně asi tak dvě hodiny jen na zkoušky a stejně musí měnit
Kolik kanystrů chceš? Řeknu správci
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
- STANDA SKRAT
leju 5w-40 vyjetý z auta kde je LPG. krásně maže
Zkoušel sem něco eko a vše zalepený a nemazalo
Zkoušel sem něco eko a vše zalepený a nemazalo
Leju tam normální hydrauliku (vypuštěnou z hydroválců). Když se dělala Šumava (ta kalamita) tak tam lili kuchyňskej řepkáč... Ten je snad eko bio dost
. Ale ten by ti to zalepil. Ta hydraulika je OK. Ono platí, že čím novější pila, tím větší křáp - pro Husqvarnu to platí 2x. Tam ti totiž dojde olej jen párkrát, pak můžeš měnit kartery.
- STANDA SKRAT
Ta hydraulika je fak dobrá,taky sem používal.
Čím víc EKO tím to hůř maže a ničí pilu
Čím víc EKO tím to hůř maže a ničí pilu
Hydraulika na tohle neni uplne idealni, lip maze i nejlevnejsi motorak. Ale celkove s tim neni velky problem. Osobne kupuju ten nejlevnejsi co se da momentalne koupit, nekdy hydrauliku, jindy m6ad, turbinovy... Spotrebuju toho do pil 200l sud kazde cca 2-3 roky. Dulezitejsi je nezapomenout mazat, hlavne u elektrickych jsou k tomu sklony. Cerny stary vyjety urcite ne!
Rezu dost a davam novy mineralni olej, rozlevany co kupuju na oleje.cz.
Driv jsem daval Paramo ol-j vg46 ale dnes Mol polimet HM46. Ze sudu stoji litr asi 70kc, funguje to, nelepi, neobsahuje pbt, chlor a jine sracky. Je to i docela dobry olej pro obrabeni.
Driv jsem daval Paramo ol-j vg46 ale dnes Mol polimet HM46. Ze sudu stoji litr asi 70kc, funguje to, nelepi, neobsahuje pbt, chlor a jine sracky. Je to i docela dobry olej pro obrabeni.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo