Obrobení vršku stolku

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Pipik

4. 2. 2026, 10:42

Zdravím

Potřeboval bych obrobit vrchní plochu stolku na jednu malou mašinku. Jen pár drážek, sem tam díra, nic složitýho. Komu by se to vešlo do mašiny?
Velikost svařence 940x795x735, v podstatě tvar kvádru. Už mi dva napsali že by se jim to tam vešlo, ale oba nepočítali s karuselem na nástroje kterej jim v tomto případě tu efektivní výšku snižuje (vejde se to tam, ale nepodjede jim to karusel).
Dovezu, ideálně někam na termín a čas, abych nemusel jezdit dvakrát.

Obrázek pro představu.
Přílohy
Stul.jpg
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
Modelcam
Kontaktovat uživatele:

4. 2. 2026, 9:08

Tohle by mohl zvládnout, ale broušením, UnionServis - Pan Kolář - ted nevím, jestli můžu dělat reklamu firmě, tak me admine odpusť.
Brousili mi 2x soustruh (a nelituju peněz) , maji cca na 2m delce odchylku 0.001 mm.
By jsem tam, bruska je v podstatě portálový jeřáb, vejde se tam auto, tohle v garáži nenajdeš.
Domluv se, za me je pan Kolář člověk, co ví, co dělá a neříká zbytečne NE
Jen se priprav, že to neco stojí, protože nastavit obrobek je časově náročné a ten cirkus okolo taky neco spolkne.
Broušení už je pak třešnička na dortu

https://www.uniosservis.cz/
servis@uniosservis.cz

Podle mě těžko najdeš frézu...a když neco děláme, dělejme to přesně
Člověka děsí neznámo, poznané přestává děsit...
Pipik

5. 2. 2026, 4:41

Ja by se tohle dělalo broušením? Drážka s dorážecím lemem, úplně nevím jak tohohle dosáhnout kotoučem. A jak by se pak udělaly ty díry.

Navíc - opravdu to nepotřebuju kdovíjak přesně. Potřebuju jen aby byly všechny plochy v rovině, to asi zvládne poměrně dost přesně kterákoliv frézka, povrch taky netřeba broušený, takže dávat za to 50k se mi fakt nechce, to je mimo rozpočet, ála overkill.
Dělat pořádně chápu velmi dobře, ale je zbytečné dělat pořádně a pracně poctivě věci, které nehrají roli. Jasně, můžu to obrobit na tisíciny, můžu pro jistotu obrobit i celou plochu aby byla hloubka těch drážek přesně dle výkresu, ale proč. Technicky, konstrukčně i esteticky to absolutně není třeba, jen by to zbytečně prodražilo výrobu. Jako jo, bylo by to poctivě, to jo. Ale k čemu?

Každopádně děkuju, to jo, kontakt si schovám, ale broušení asi ne, pokud to teda neudělá do 7000,-, což pochybuju.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit :wink:
DwPetr

5. 2. 2026, 4:56

Tohle je práce pro horizontu, stačí malá :wink: rozjezdy třeba H63 jsou 1000 x 750 kam bezpečně zavrtáš, a dozadu kolik to přesahuje je to jedno, třeba 2 metry když se sundá luneta. A na tu vejšku by ještě ty 4cm co chybí oproti passportu dát mohla když vyjede úplně nadoraz.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,KSUH250..
4squares4

5. 2. 2026, 8:18

Modelcam píše: 4. 2. 2026, 9:08 Brousili mi 2x soustruh (a nelituju peněz) , maji cca na 2m delce odchylku 0.001 mm.
Jen tak pro představu, jakej soustruh a nakolik to tak vyjde? Jestli to teda není tajný :) .
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“