Do jakýho měřítka jsi je dělal? Do dvanáctin?
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jezdil jsem RC-auta kategorie DTM, tuším se to tak jmenovalo. Myslím, že to bylo 1:10. Je to tak 25 let. NiCd baterky, komutátorové motory, rádio 40 MHz
Ale už tehdy jsem byl jedinej, kdo si ty auta pořád stavěl na koleně. Závodní výsledky tomu samozřejmě odpovídaly, ale o to tam nešlo 
Petr Spáčil
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hele kluci, kde by se prosím dala nasát do povědomí soudobá technika kobercových RC elekter? Kluk se výrazně angažuje v školním kroužku a potřebuju držet krok v technických diskusích
Mimochodem pokud máte tip na malododavatele lexanu nebo alespoň vivaku tloušťky 0,5-0,75mm ve formátu 400x500mm tak sem s ním prosím.
Per aspera ad astra
Momentálně asi jedině na FB, diskuse jinde už vesměs zcela umřely. A i na FB je to spíš v zahraničních skupinách. Ono hodně záleží do jakýho měřítka a jakou kategorii by chtěl případně zkoušet?Ben Ash píše: ↑3. 3. 2026, 2:54 Hele kluci, kde by se prosím dala nasát do povědomí soudobá technika kobercových RC elekter? Kluk se výrazně angažuje v školním kroužku a potřebuju držet krok v technických diskusíchMimochodem pokud máte tip na malododavatele lexanu nebo alespoň vivaku tloušťky 0,5-0,75mm ve formátu 400x500mm tak sem s ním prosím.
Stavěný samodomo čtyřkolky umřely u nás už asi někde těsně po revoluci, to máš pravdu. Vesměs okolo roku 2000 už se jezdilo všechno továrně vyráběný. My jsme ještě s pár lidma potom oživili někdy po roce 2005 domácí modelaření, když přišly osmnáctiny a další menší měřítka. Tam se to udrželo asi do roku 2016 a pak to už definitivně umřelo, což je podle mýho veliká škoda, protože v těch kategoriích málokdy vyhrál fabrickej podvozek (šlo ale výhradně o 2WD pancar koncepty). Sice se poslední roky objevují různý pokusy o podvozky na 3D tiskárnách (opět výhradně 2WD), ale na špičkovou závodní úroveň s tím dosáhne jen pár jedinců.Krutor píše: ↑2. 3. 2026, 3:45 Jezdil jsem RC-auta kategorie DTM, tuším se to tak jmenovalo. Myslím, že to bylo 1:10. Je to tak 25 let. NiCd baterky, komutátorové motory, rádio 40 MHzAle už tehdy jsem byl jedinej, kdo si ty auta pořád stavěl na koleně. Závodní výsledky tomu samozřejmě odpovídaly, ale o to tam nešlo
![]()