Cyrrtec - česká Čína?

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
Odpovědět
Despo

12. 3. 2026, 7:56

Ahoj pánové,

po dlouhé době tady otravuji s dotazem. Procházel jsem fórum, ale nenašel jsem nějakou konkrétní odpověď, jestli soustruh od Cyrrtec spíše ano, nebo ne:) Už před lety jsem je zaregistroval, ale měl jsem pocit, že to je jenom stand. překupník s přirážkou (který se ještě prezentuje jako "český výrobce"), tak jsem je ignoroval, ale teď jsem nově kouknul na nabídku a zaujaly mě menší soustruhy s elektronickým posuvem (což je věc, kterou už se tak 5 let chystám udělat na malé staré Erbě, kterou vlastním). Pletu se, nebo to berou z Číny přece jenom v nějakým rozumných počtech, že jsou schopni si zajistit akceptovatelnou kvalitu? Bavíme se o hobby využití. Jinak zaujal mě nejvíc Profiturn 2560VBLCE.

Díky za příp. podněty:)
capajev

12. 3. 2026, 10:00

Koukni se na jejich YT. Maji tam ty soustruhy celkem probrany, zaroven tam maji video prave z fabriky z ciny (nejak se tim netaji). Kvalitu si prej hlidaji jak tam, tak pak v cechach pripadne to co uniklo cinanovi. Kazdopadne zajed do Berouna do showroomu a uvidis sam jestli jo a nebo ne….
Despo

12. 3. 2026, 10:43

Já už jsem se tam byl podívat a nedělalo to na mě špatnej dojem, jenom jsem chtěl, jestli má někdo i praktickou zkušenost.
djlukes

13. 3. 2026, 7:03

Mam od nich teda velkej soustruh 3310CG s precodovkou a musim rict ze sem spokojenej v kombinaci i s digitalnim odectem dela opravdu presne. Skusil sem na nem i do kalene hridele a take si s tim poradil a zvladl sem i rozmery jak sem potreboval. takze za me je to dobra volba.
jama

13. 3. 2026, 9:08

2560VBLCE mám od podzima 25. Vyměnil jsem ho za předchozí Paulimot 2500 se kterým jsem byl jinak moc spokojený, ale vadilo mi neustálé měnění kol při závitování. S ELS se pracuje jedna báseň, velkou výhodou je téměř okamžité zastavení posuvu na konci závitu. Další výhodou je ochota firmy s případnými opravami. Ano, nechávají to dělat v Číně, ale nejen že si hlídají kvalitu, dělají i úpravy konstrukce, eliminují slabá místa - inovace lože, kvalitnější litina, masivnější vřeteníky, vřeteno s 36mm průchodem, ložiska SKF. Vlastní zkušenost - např. digit. odměřování mi montovali sami v Berouně mnohem precizněji, než to bylo u Paulimotu.
Cyrrtec Profiturn 2560 VBLCE
Paulimot F-205V
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“