Ahoj pánové,
po dlouhé době tady otravuji s dotazem. Procházel jsem fórum, ale nenašel jsem nějakou konkrétní odpověď, jestli soustruh od Cyrrtec spíše ano, nebo ne:) Už před lety jsem je zaregistroval, ale měl jsem pocit, že to je jenom stand. překupník s přirážkou (který se ještě prezentuje jako "český výrobce"), tak jsem je ignoroval, ale teď jsem nově kouknul na nabídku a zaujaly mě menší soustruhy s elektronickým posuvem (což je věc, kterou už se tak 5 let chystám udělat na malé staré Erbě, kterou vlastním). Pletu se, nebo to berou z Číny přece jenom v nějakým rozumných počtech, že jsou schopni si zajistit akceptovatelnou kvalitu? Bavíme se o hobby využití. Jinak zaujal mě nejvíc Profiturn 2560VBLCE.
Díky za příp. podněty:)
Cyrrtec - česká Čína?
Koukni se na jejich YT. Maji tam ty soustruhy celkem probrany, zaroven tam maji video prave z fabriky z ciny (nejak se tim netaji). Kvalitu si prej hlidaji jak tam, tak pak v cechach pripadne to co uniklo cinanovi. Kazdopadne zajed do Berouna do showroomu a uvidis sam jestli jo a nebo ne….
Mam od nich teda velkej soustruh 3310CG s precodovkou a musim rict ze sem spokojenej v kombinaci i s digitalnim odectem dela opravdu presne. Skusil sem na nem i do kalene hridele a take si s tim poradil a zvladl sem i rozmery jak sem potreboval. takze za me je to dobra volba.
2560VBLCE mám od podzima 25. Vyměnil jsem ho za předchozí Paulimot 2500 se kterým jsem byl jinak moc spokojený, ale vadilo mi neustálé měnění kol při závitování. S ELS se pracuje jedna báseň, velkou výhodou je téměř okamžité zastavení posuvu na konci závitu. Další výhodou je ochota firmy s případnými opravami. Ano, nechávají to dělat v Číně, ale nejen že si hlídají kvalitu, dělají i úpravy konstrukce, eliminují slabá místa - inovace lože, kvalitnější litina, masivnější vřeteníky, vřeteno s 36mm průchodem, ložiska SKF. Vlastní zkušenost - např. digit. odměřování mi montovali sami v Berouně mnohem precizněji, než to bylo u Paulimotu.
Cyrrtec Profiturn 2560 VBLCE
Paulimot F-205V
Paulimot F-205V