Ahoj
Mám takovej problém.
Na frézce FN 25 mám digitální odměřování IaTS, pravítka jsou nalepovací.
Prostě tohle http://www.iats.cz/iats/support/FERSYN.pdf je to tam jako provedení M010
Na ose X se mi posralo pravítko, psal jsem jsem výrobci, a už to nemají.
Nevíte někdo, existuje podobný pravítko, kterým by se to dalo nahradit, aby to kamarádilo se zbytkem?
Dík
Kuba
Odměřování IaTS /FN 25
Nevím jestli s tím bude něco kompatibilní, tohle je nevýhoda proprietálního řešení
Nejlíp je vždy volit něco co se dá vyměnit, buď klasika hajdoš, který je sice za raketu, ale seženeš na něj vše, mám historii snad 30 letou a jede s novejma pravítkama
Pad standart čajna, kde si pravítko koupíš za par šušňů, já bych to překopal sice se sakrováním, ale překopal na standart
Nejlíp je vždy volit něco co se dá vyměnit, buď klasika hajdoš, který je sice za raketu, ale seženeš na něj vše, mám historii snad 30 letou a jede s novejma pravítkama
Pad standart čajna, kde si pravítko koupíš za par šušňů, já bych to překopal sice se sakrováním, ale překopal na standart
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Dík za rady
Myslel jsem si to, že to nepůjde nahradit.
Elektrotechnika není zrovna můj obor, tudíž tomu nerozumím, tak se raděj ptám
Přehodit mě to nenapadlo, ještě to zkusím, nicméně ten senzor / měděnej klikyihák/ je prošlehlej s to tím ocelovým plechem co ho kryje, což by, myslím, bejt nemělo.
Na displeji běhají čísla jak vzteklý, když kabel od celý osy odpojím /jak u displeje, tak kdekoliv jinde, tak to dělá furt to samý.
Předtím to občas blblo, teď se to posralo úplně.
Ještě to zkusím projít, jestli někde něco neni upadlího
Blbý je že to bejvala mašina s optickým odměřováním, tudíž tam nejsou ani normální pravítka,
budu tam muset něco naroubovat, aspoň zatim provizorně.
Kuba
Přehodit mě to nenapadlo, ještě to zkusím, nicméně ten senzor / měděnej klikyihák/ je prošlehlej s to tím ocelovým plechem co ho kryje, což by, myslím, bejt nemělo.
Na displeji běhají čísla jak vzteklý, když kabel od celý osy odpojím /jak u displeje, tak kdekoliv jinde, tak to dělá furt to samý.
Blbý je že to bejvala mašina s optickým odměřováním, tudíž tam nejsou ani normální pravítka,
Kuba
Soustruh S28 TOS Žebrák,
Frézka FN 25 TOS Žebrák,
Vrtačka VP 20 Fr. Volman.
Frézka FN 25 TOS Žebrák,
Ta optická čajna je opravdu za pár drobných, jak píše převozník. Dodají ti rozměry pravítek, jaké si řekneš a funguje to skvěle. Mají i 1 mikron rozlišení, kdybys chtěl. Namontovat to je snadné. Lze jen doporučit. Vzhledem k ABZ pravítkům náhradní díly seženeš vždy.Nástrojář píše: ↑13. 3. 2026, 10:46 Dík za rady
Kuba
Ahoj
Přemejšlím o tomhle
https://stroje.bazos.cz/inzerat/2144426 ... stroje.php
Má to tady někdo? je to dobrý?
Blbý je, že na ose x, když se pravítko namontuje dolu, to bude překážet, hrozí poškození při sundávání stolu. a nahoře ho mít, to mi přijde pro kočku.
To nalepovací pravítko tam bylo pěkně schovaný, vešlo se.
K
Přemejšlím o tomhle
Blbý je, že na ose x, když se pravítko namontuje dolu, to bude překážet, hrozí poškození při sundávání stolu. a nahoře ho mít, to mi přijde pro kočku.
K
Soustruh S28 TOS Žebrák,
Frézka FN 25 TOS Žebrák,
Frézka FN 25 TOS Žebrák,
No ja bych do sedmisegmentovek uz nesel, na moji fenku jsem dal s lcd a nemenil bych. A teda bylo levnější než ten bazosNástrojář píše: ↑15. 3. 2026, 7:13 Ahoj
Přemejšlím o tomhle
K