Dobrý den,
Pokouším se sprovoznit novou modelářskou tříosou frézku vybavenou komponenty z CNCshopu a EMC2, ale ani necukne....
Snažím se postupovat pečlivě, podle návodu, ale hned v úvodu v nastavení časování v EMC2 Stepper Mill Configuration je problém, protože v datasheetu driveru to časování takhle explicitně uvedeno není.
Pro následující
motory 57STH76
drivery M542
I/O deska z CNCshopu
jsem nastavil
Step time 1500
Step space 1500
Dir hold 5000
Dir setup 5000
latency 17000
porty mám nakonfigurovány následovně
1 Spindle ON
2 Step X
3 Dir X
4 Step Y
5 Dir Y
6 Step Z
7 Dir Z
8 Unused
9 Unused
10 Home X
11 Home Y
12 Home Z
13 All Limits
14 Unused
15 Unused
17 Amp. Enable
Je to jakoby z PC vůbec žádné signály na drivery nešly. Ty přitom evidentně fungují, svítí zelená dioda a motory zatuhnou a drží.
Na test osy v konfiguraci však motory nijak nereagují, když konfiguraci uložím a spustím EMC2 tak se nedá s žádnou osou ani cuknout, nic.
Napadlo mě, v prvé řadě, že je špatně časování, zkoučel jsem ho všelijak měnit, ale nic. Můžete mi, kdo používáte uvedený HW+EMC2 napsat jaké časování vám funguje?
Pak jsem si myslel, že by byly špatně zapojené koncáky, ale nevím jak nastavit aby s nimi EMC nepočítalo - tím, že se jejich porty nastaví na Unused?
Jak poznám, že I/O deska je OK?
Za každou radu děkuji
Standa
724983709
EMC2 configurace pro Leadshine M542 - nejede
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Nejdrive vyskousej jestli ti signaly step a dir vubec vylezaji z LPT, doporucuji na LPT prislusne piny napojit pres ochranny odpor (i bez) led diody a presvedcit se tak o funkcnim vystupu. Zvlaste pak na zmenu signalul dir ta dioda musi ocividne svitit a zhasnout.
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- Martinhora
Časování mám nastavené stejně a jede to. Zkusil bych ještě po spuštění EMC zapnout ručně vřeteno nebo chlazení (jestli budou cvakat relátka). Může být vadný LPT port nebo kabel mezi LPT a IO board.
Záhada je objasněna!
Bylo nutné jít do BIOsu a změnit nastaveni z disable na enable
, přesněji řečeno na 378H/IRQ7 což byla jediná z nabízených hodnot, která odpovídala adrese portu v EMC (0x378)
Najednou vše chodí jak se sluší a patří.
Standa
Bylo nutné jít do BIOsu a změnit nastaveni z disable na enable

Najednou vše chodí jak se sluší a patří.
Standa