Havířov - Konstruktér/mechanik - Konstruktér senior

sledujte nabídky práce na https://www.strojirenstvi.cz/nabidky-prace
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
zz912

23. 3. 2026, 3:11

Hledáme k nám do práce konstruktéry.
Exelsior_konstrukter_mechanik.png
Exelsior_konstrukter_senior.png
Je to startup firma, takže je potřeba nějaký hračička, co umí dotáhnout věci do konce a je z okolí Havířova. Ideální by byl někdo, kdo už zažil korporát a zjistil, že mu nesedí být ozubené kolečko v systému, kde se nemůže o pohnout ani o desetinu mm doleva, ani doprava.

To admin: doufám, že jsem neporušil nějaké pravidlo, nebo zda jsem se nedopustil nějakého faux pas s tímto inzerátem. Pokud jo, dej mi prosím vědět do SZ. Je mi jasné, že nechceš, aby se z tohoto fóra stala inzerce.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
jean

23. 3. 2026, 6:25

A co za to?
https://www.facebook.com/tirotech.sk
zz912

23. 3. 2026, 7:53

U nás to funguje tak jak v mnoha firmách. Na pohovoru nás seznámíš s tím, co umíš a co si dělal a jakou máš představu odměny. Pokud nás zaujmeš, tak s tvými požadavky jdeme na vedení. Pokud předvedeš třeba stroje z 10 ti automatizovaných linek, které jsi dělal, budeš pro nás zajímavý i za vyšších nároků. Studenta ze zajímavou bakalářskou prací samozřejmě ocenit stejně nemůžeme, protože do něho budeme muset nainvestovat vlastní čas/zdroje.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
zz912

23. 3. 2026, 7:58

Každopádně budeme preferovat někoho z okolí, protože potřebujeme konstruktéra, který bude přítomen během stavby a provozu linek.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
jean

24. 3. 2026, 12:19

Bolo by minimalne slusne uviest sumu od. Uz som totiz videl inzeraty, kde nukaju senior konstrukterovi 1300 euro hrube :mrgreen:
pafik

24. 3. 2026, 12:42

jean píše: 24. 3. 2026, 12:19 Bolo by minimalne slusne uviest sumu od. Uz som totiz videl inzeraty, kde nukaju senior konstrukterovi 1300 euro hrube :mrgreen:
Však už v Bruselu intenzivně přemýšlej o tom, že údaj o platu by byl v inzerátu povinný ....
Modros

24. 3. 2026, 1:58

Já mám zaměstnance.....každej kdo se uchází o práci se ptá kolik si vydělá

kdybych někomu řekl hele to ti řeknu až mě předvedeš co umíš.....tak nikdo nenastoupí

je nějaká pozice, nejak ohodnocená.....na tu člověk nastopí a pokud jí zvládá dostane zaplaceno slíbené peníze...pokud jí nezvládá tak jde pryč

Takže co to je jako za systém nabízet práci a čekat o kolik si člověk řekne? aby ste ho náhodou nepřeplatili, chápu

hodně štěstí s hledáním lidí který sou za vodou a prachy neřešej
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
jean

24. 3. 2026, 3:39

Pafik, na Slovensku je to povinné už roky. A je to dobré, aspoň človek nestráca čas s bláznami. Napr. som videl inzerát z firmy u nás v dedine, že hľadajú programátora PLC s ovládaním CATIA, AI a angličtinou C1 za 1500 hrubého....

Ja som si napr. asi vypýtal málo, lebo sa ma opýtali, či za ten plat budem chodiť do práce každý deň :lol: Ale čo, dostal som, koľko som si vypýtal a to je hlavné. Snažím sa odviesť robotu najlepšie, ako viem. Ak to zamestnávateľ náhodou dodatočne ocení, budem rád, ak nie, tak budem rád aj tak, lebo svoje dostanem...

Modros, jednu dobu som zarábal toľko, že som peniaze neriešil, len makal. Lebo ten plat bol taký, že som nemusel riešiť, či mám na účte dosť. Vtedy ozaj peniaze nie sú na prvom mieste, ako mi kedysi vysvetľovali na jednom školení :lol:
RaS

25. 3. 2026, 8:09

peníze nikdy nejsou na prvním místě pokud je máš, naopak jsou pokud je nemáš :D

pokud někdo nastupuje na pozici, asi by měl vědět co očekávat za plat,

ale mimochodem je dle Vás správné nutnost udávat veřejně platy kolegů?
typicky kancelář kde jsou třeba 4 fakturantky na stejné pozici se stejnou prací.. a majitel musí říct Máňa bere 41, Eva 37, Katka 36 a Petra 48 je to dle Vás OK?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
pafik

26. 3. 2026, 6:41

RaS píše: 25. 3. 2026, 8:09 peníze nikdy nejsou na prvním místě pokud je máš, naopak jsou pokud je nemáš :D

pokud někdo nastupuje na pozici, asi by měl vědět co očekávat za plat,

ale mimochodem je dle Vás správné nutnost udávat veřejně platy kolegů?
typicky kancelář kde jsou třeba 4 fakturantky na stejné pozici se stejnou prací.. a majitel musí říct Máňa bere 41, Eva 37, Katka 36 a Petra 48 je to dle Vás OK?
Já bych se ptal, proč berou různé platy. Jestli mají stejnou praxi, odvádějí stejnou práci a jsou si funkčně rovné, tak je to divné.
RaS

26. 3. 2026, 8:11

proč berou jiné platy není podstatné, otázkou je jestli je dobré, aby to ti ostatní věděli?

i kdyby dělali všechny to samé ve stejném výkonu, tak mohou být důvody, které nemůžeš uvádět
např. jedna bude mít malé děti a vždycky ti odejde ve 3hodiny pro děti do školky a v podstatě nechá práci ležet a jde, kdežto druhá když je potřeba tam bude ochotna hodinu/dvě přesčas zůstat aby se dodělala práce - tohle je asi objektivní a dá se napsat něco ve smyslu "příplatek za ochotu práce přesčas" jenže když tohle napíšeš jedné a ostatní to budou vědět, tak všechny 3 další to budou chtít taky (protože práce přesčas bude třeba jen jednou za měsíc/kvartál před výplatami/daněmi třeba..) a v podstatě když jedné přidáš 4000 za to, že tam bude zůstávat tak je to pro ni OK, pokud bys měl dát každé po 1000ce ať se dohodnou a střídaj se, tak máš nemotivující problém :D

pak jsou samozřejmě důvody, které ani uvádět nemůžeš, např. že jedna je sympatická reprezentativní a vaří kafe a druhou musíš schovat při návštěvě do skladu :D a proto má o 2000 méně
to prostě jako vedoucí nikde napsat nemůžeš - to by si na Tobě smlsly
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
zz912

26. 3. 2026, 8:31

Takže co to je jako za systém nabízet práci a čekat o kolik si člověk řekne? aby ste ho náhodou nepřeplatili, chápu

hodně štěstí s hledáním lidí který sou za vodou a prachy neřešej
Tomuhle se říká tržní systém, který je v ČR legální. Kdysi jsem jednu pracovní pozici moc chtěl, neměl jsem na ni kvalifikaci, tak jsem svou cenu jsem podstřelil. Tu vysněnou práci jsem dostal.

Do současného zaměstnání se mi moc nechtělo, kvůli dojíždění, tak jsem navrhnul podmínky, které byly pro mě zajímavé a nakonec jsme se dohodli.

Bylo docela komické, když jsem mluvil s HR v jiných firmách, kde jsem se ptal na stejný benefit, který mi současný zaměstnavatel nabídl. První jejich reakce byla ve stylu, že se hlásím na pozcici konstruktéra, jestli jsem nespadl z vyšně. Pak jsem jim řekl, že už mám nabídku s požadovaným benefitem, tak smutně prohlásili, že tohle nabídnout neumí.

Má mi přijít na pohovor člověk, který se třkrát ujišťoval, že bereme na vědomí, že má lámanou češtinu. My jsme schopni mu nabídnout benefit komunikace v angličtině s omezenou češtinou.
Jeho životopis přesně odpovídá mým představám, takže se na něho těším. Jediné čeho se bojím, tak je to, aby mi ho nepřebral nějaký výzkumák, který je schopný nabídnout komunikace v AJ + mnoho dalších benefitů, které my mu jako start up nabídnout nemůžeme.
Bolo by minimalne slusne uviest sumu od.
Kdysi jsem chtěl změnit obor a ukecával jsem lidi z HR z různých firem, že tam k nim nastoupím na neplacenou stáž, že se chci dostat do daného oboru. Bohužel mi nebylo vyhověno a nebyl jsem pozván ani na pohovor a myslím si, že jsem měl nabídnout daleko víc než studenti z oboru, kteří školou jen tak tak prolezli. Takže když mě přijde někdo přesvědčovat, že se chce stát konstruktérem, bude mít argument, který mě přesvědčí, tak se můžeme domluvit na stáži za 0kč/hod. Ovšem raději bych přijal hotového konstruktéra, za cenu odpovídající jeho schopnostem, než investovat čas do někoho, kdo mi řekne čau, jakmile se něco naučí.

Chtěl bych poprosit debatují, aby respektovali, že jsem zde uveřejnil nabídku, která může být zajímavá jen pro určitý typ lidí. Já osobně jsem u tohoto zaměstnavatele spokojen a uveřejnil jsem zde tuto nabídku, abych oslovil lidi stejného myšlení jako mám já. Kdo jezdí na srazy, tak mě zná, ví, že nejsem AI chatbot z oddělení HR, ale skutečný člověk/technik.

S jedním spolužákem jsme oba pracovali ve dvou firmách. Ve firmě, kde on vydržel jeden rok já strávil nádherných 7 let a ve firmě, kde on strávil 8 let, jsem to po roce vzdal já.
LinuxCNC - MESA 7i96
zz912.webnode.cz
jenicek

26. 3. 2026, 6:11

Stáž za 0Kč mi přijde jako si nevážení člověka. Jako že ten člověk bude u Vás něco dělat a žít ze vzduchu nebo ho bude dotovat maminka? Dal bys mu aspoň stravenky? Sorry za offtopic.
Odpovědět

Zpět na „Prace“